Liigan kausiennakko: Mestaruus on kaukainen muisto vain – Hämeenlinnassa koittaa karu paluu arkeen

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Seuraavaksi esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan kahdennaksi sijoittuva HPK.

Vahvuudet

HPK:n mestaruusjoukkue hajosi isoilta osin kesän aikana. Tärkein palanen kuitenkin jäi yhä Hämeenlinnaan: päävalmentaja Antti Pennanen. Pennanen on tällä hetkellä suomalaisen kiekkoilun kärkivalmentajia, ja on HPK:lle lottovoitto pitää hänet vielä yhden kauden ajan, vaikka joukkue on itsessään ottanut takapakkia viime kaudesta.

Hämeenlinnalaisten hyökkäyksen isoimmat nimet ovat poistuneet, mutta jäljellä on vielä joukko kovia tekijöitä. Jere Innala ja Markus Nenonen ovat erinomaisia maalintekijöitä, ja kummallakin on työkalut rikkoa jopa maaginen 30 maalin rajapyykki, jos palaset loksahtavat kohdalleen.

Niclas Lucenius puolestaan tuo HPK:n hyökkäykseen pehmeitä käsiä ja juonikkuutta. 30-vuotias hyökkääjä palasi viime kaudella Liigan huipulle ja iski 39 runkosarjaottelussa 36 tehopistettä. Ei olisi iso yllätys, jos Lucenius kolkuttelisi ensi kaudella vanhan piste-ennätyksensä lukemia.

Hämeenlinnalaisten puolustuksesta löytyy useita nimiä, jotka ovat jo nähneet, mitä voittaminen vaatii. Ykkösnimi pakistossa on ehdottomasti Petteri Nikkilä, joka paukutti viime kaudella upeat 42 tehopistettä.

Petteri Nikkilä on yksi ennakkosuosikeista puolustajien pistepörssin voittajaksi. Kuva: Juha Tamminen

Heikkoudet

HPK:lla oli viime kaudella yksi Liigan parhaista maalivahdeista, Emil Larmi. Ensi kauteen joukkue lähtee heikommalla maalivahtiparilla. Antti Karjalainen ei ole vielä osoittanut olevansa edes voittava kakkosvahti Liiga-tasolla, joten ykkösvahdin rooli tulisi olemaan iso hyppy tuntemattomaan.

22-vuotias Joona Voutilaisen kehitys on polkenut viime aikoina paikoillaan. Lahdessa lahjakas maalivahti torjui lupauksia herättävästi, mutta edelliset kaksi kautta ovat olleet tilastojen valossa heikot. Hämeenlinnan erinomaisessa maalivahtivalmennuksessa Voutilaisella on mahdollisuus nousta Liigan eliittiin, mutta se vaatii isoja harppauksia.

HPK:n hyökkäys on ottanut isoa takapakkia viime kaudesta, ja kärkimiesten puuttuminen näkyy välttämättä tuloksessa. Teemu Turunen iski 54 pistettä, ja Otto Paajanen merkkautti 34 pistettä, joiden lisäksi hän toimi joukkueen kapteenina. Kummankin lähtö on iso menetys.

Ylipäätään lähteneet tähdet on HPK:ssa korvattu vain välttävästi. Ainut ison profiilin lisäys viime kauteen verrattuna on SaiPasta saapunut Cody Kunyk, joka viimeisteli menneellä kaudella 37 tehopistettä.

Näin käy

Runkosarjassa 8. sija

HPK selviytyy selvällä marginaalilla säälipleijareihin. Joukkue on kuitenkin heikentynyt viime kaudesta niin paljon, että edes laadukas valmennus ja yksi Liigan parhaista puolustajista eivät riitä kaksiseen tulokseen. Hämeenlinnassa palataan tulevana kautena arkeen, ja runkosarjan lopussa odottaa kahdeksas sija.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS