Liiga-vahdin varusteet herättivät hämmennystä NHL-leirillä: ”Mitä sinulla on päälläsi?”

© Kuva: Getty Images

Ilveksen maalivahti Lukas Dostal on ollut viime päivinä antamassa näyttöjä Anaheim Ducksin tulokasleirillä. Huippulupaava maalivahti säväytti välittömästi ja torjui voiton Los Angeles Kingsin junioreista lukemin 4-1.

The Athletic kirjoitti artikkelin hyvin suoriutuneesta Dostalista ja kertasi hänen aiempia saavutuksiaan nuorten MM-kisoissa ja Liigassa. Hyvien otteiden lisäksi urheilumedia kiinnitti huomiota Dostalin varusteisiin. Vihreät patjat, jotka ovat Ilvekseltä peräisin, erottuivat selvästi Anaheimin perinteisistä väreistä.

– Koko elämäni olen pelannut valkoisessa ja sinisessä, koska olin Brnossa. He antoivat minulle nämä vihreät. Olin, että ”Joo, kyllä minä tulen toimeen”. Mutta äitini sanoi, ”Herranjestas! Mitä sinulla on päälläsi?” Mutta minä pidän väristä, Dostal kertoi.

19-vuotias Dostal on Anaheim Ducksin kolmoskierroksen varaus kesältä 2018. Hänet varattiin koko varaustilaisuuden kuudentena maalivahtina.