Kultaleijona kärsi pitkään selkävammasta – avasi nyt tilannettaan: ”Vaatii vielä tietynlaiset toimenpiteet, mutta…”

© Kuva: Getty Images

Puolustaja Topi Jaakola lähtee tulevaan kauteen hiukan erikoisemmista lähtökohdista.

Pelicansin kanssa vuoden sopimuksen solminut Jaakola oli selkävamman vuoksi käytännössä koko viime kauden sivussa kaukaloista pelattuaan TPS:ssä ainoastaan yhden CHL- ja yhden Liiga-ottelun. Pelitaukoa tuli lopulta yhteensä lähes 11 kuukautta.

Kevään 2011 maailmanmestari otti pitkän poissaolon kuitenkin melko rauhallisesti

– En sanoisi, että vuosi olisi ollut raskas. Se oli erilainen vuosi. Se sisälsi hyviä ja huonoja jaksoja, aivan kuten mikä tahansa vuosi. Jos siitä jotakin sai, niin etäisyyttä ja perspektiiviä siihen ammattiin ja alaan, jota on tehnyt jo vuosikaudet, Jaakola kiteyttää Pelicansin nettisivulla.

35-vuotias Jaakola toteaa vuoden antaneen myös esimakua siitä, millaista arki voi olla siinä vaiheessa, kun kolme ottelua viikossa -rytmiä ei enää ole.

Pitkään kuntoutettu selkä on kestänyt kauteen valmistavissa otteluissa hyvin.

– Olen tykännyt siitä, miten kroppa on reagoinut ottelurasitteisiin. Totta kai vielä on hakemista peliin tulemisen ja muun sellaisen kanssa. Selkä vaatii vielä tietynlaiset toimenpiteet, mutta vaste on ollut hyvä, Jaakola kertoo.

Konkari kertoo päätökseensä Lahteen tulemisesta vaikuttaneen se, millainen organisaatio Pelicans haluaa olla.

– Täällä on panostettu paljon työympäristöön. Siihen, millainen ympäristö olisi hyvä nuorelle ja vähän kokeneemmallekin pelaajalle kasvaa ja kehittyä, Jaakola painottaa ja jatkaa:

– Kyllä täällä aistii, että koko ajan halutaan kehittyä ja mennä eteenpäin. Vaatimustaso on kova, niin kuin kuuluukin olla. Yhdistelmä vaatimustasoa ja rentoutta ovat niitä askeleita ja palasia, joiden kautta menestystä lähdetään tavoittelemaan.

Jaakola on joukkueen vanhin pelaaja, mutta mikään isähahmo hän ei silti katso olevansa.

– En missään nimessä. Oon yksi jätkistä. Sellainen oleminen tulee luonnostaan, millainen oleminen on mulle itselleni luonnollista. Välillä mä kuuntelen ja oon hiljaa, välillä koetan olla vaikuttamassa myös siihen, mistä asioista on syytä keskustella. Yritän itse vaikuttaa, ja tuoda esimerkkiä päivittäisen työn ja tekemisen kautta.