Kiekkosivusto povaa: huippulupaava suomalaismaalivahti debytoi NHL:ssä jo alkavalla kaudella

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresiä ei olla viime vuosina totuttu NHL:n pudotuspeleissä näkemään, joskin juuri tällä hetkellä seuran tulevaisuus näyttää nuorten lupausten ja tulevaisuuden osalta varsin valoisalta.

Viime kaudella sensaatiomaisia otteita junnuliiga OHL:ssä sekä Nuorten Leijonien kultajuhliin päättyneissä MM-kisoissa esittänyt maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen aloittaa NHL-valloituksensa Sabresin farmiseura Rochester Americansissa, kunhan nuorukainen ensin toipuu pelikuntoon huhtikuussa tehdyn lonkkaleikkauksensa jäljiltä.

Arvostettu The Athletic -sivusto povaa Nuoret Leijonat alle 20-vuotiaiden maailmanmestariksi vuodenvaihteessa torjuneelle Luukkoselle näyttöpaikkaa NHL:n puolella jo tämän kauden aikana.

– Sabres ei aio hoputtaa 20-vuotiasta lupaustaan (NHL:ään). Hän tulee aloittamaan Andrew Hammondin parina Americansissa. Sabresin puolella Carter Huttonilla on alkamassa toinen tämän kolmivuotisesta sopimuksesta ja Linus Ullmark, 26, yrittää yhä sementoida NHL-statuksensa. Mikäli Luukkonen kuitenkin jatkaa upeita otteitaan ja mikäli Sabres tippuu taas pudotuspelivauhdista, hän tulee saamaan näyttöpaikan loppukaudella, The Athletic ennusta ja veikkaa suomalaisen merkkauttavan kauden aikana tililleen viisi NHL-ottelua.

Luukkonen pelasi viime kaudella Sudbury Wolvesin riveissä 53 OHL-ottelua upealla torjuntaprosentilla 92,0. Vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa espoolainen torjui kuudessa ottelussa torjuntaprosentilla 93,2.

Suomalaisen superlupauksen runkosarjan alku kuluu joka tapauksessa sairastuvan puolella. Miehen on veikkailtu olevan pelikunnossa loka-marraskuun aikoihin.