Hurjaa jälkeä! Jokereiden tähtihankinta nousi jo KHL-pistepörssin kärkeen – yllätyi itsekin

© Kuva: Getty Images

Jokereiden pakistoon kesällä siirtynyt Mikko Lehtonen on saanut mykistävän alun KHL-uralleen.

Nuori pakki johtaa kuin varkain jo koko sarjan pistepörssiä. Leijonista tuttu kultasankari on nakuttanyt nyt viiteen peliin jo tehot 3+4=7. Sillä irtoaa sarjan tehokkaimman pelaajan titteli ennen toisena olevaa TsSKA-hyökkääjä Kirill Kaprizovia.

Lukemat ovat kovia. Lehtonen naureskelee, ettei edes tajunnut itse kärkipaikkaansa.

– En ole kyllä kertaakaan edes katsonut pisteitä tai muita. Keskittynyt vain omaan juttuun, Lehtonen naurahti Jokereiden sivuilla.

Tehot maistuvat varmasti silti hyviltä. Viime kaudella vielä Ruotsin SHL:ssä pelannut pakki on saanut Jokereissa upean alun syksylle.

– Hyvä, että on tullut onnistumisia ja toivottavasti tulee jatkossakin. On siellä itselläkin parantamisen varaa ja potentiaalia löytyy. Tämä on laadukas sarja, jossa ei saa mitään ilmaiseksi. Joka jengi on tosi kova vastus. Siihen päälle vielä matkustaminen ja paljon pelejä, niin kyllähän tämä kova paketti on. Mutta olen kyllä nauttinut.

Menestystä ei voi pitää silti jättiyllätyksenä. Lehtonen loisti jo kevään MM-kisoissa, kun Suomi marssi mestaruuteen. Samalla pakki valittiin turnauksen tähdistökenttään.

Seuraavaksi Lehtosta ja Jokereita odottaa äärimmäinen haaste KHL:ssä. Helsinkiläiset marssivat SKA:n vieraaksi Pietariin. Lehtonen odottaa sunnuntailta kovaa vääntöä.

– Tulee ihan huippuluokan matsi ja juuri sellaisista pelaajana nauttii. Täysi halli, vastus on sarjan parhaimmistoa; se sytyttää minut ja koko joukkueen. Ollaan ihan varmasti valmiita, puolustaja lupasi.