Ei pelkästään Jesse Puljujärvi! Lähde: Suomalainen NHL-varausfloppi palaamassa Liigaan?

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomalaispuolustaja Julius Hongan jatkaminen Dallas Starsissa on ollut pitkään kysymysmerkin alla.

23-vuotiaalla jyväskyläläisellä ei ole tällä hetkellä NHL-sopimusta, mutta The Athletic -lehden toimittajan Sean Shapiron tietojen mukaan Stars haluaisi siitäkin huolimatta nähdä puolustajansa tämän viikon perjantaina alkavalla harjoitusleirillä.

– Hongalla ei täydy olla NHL-sopimusta, jotta hän voisi osallistua harjoitusleirille. Teoriassa hän voisi osaa oman vakuutuksensa, joka kustantaisi mahdollisesta loukkaantumisesta tulevat kulut, Shapiro huomautti tuoreessa artikkelissaan.

Honka ja Stars neuvottelevat parhaillaan jatkosopimuksesta, mutta mitään varmuutta sen syntymiseen ei ole.

– Ei ole uutinen, mutta Stars ja Hongan pelaaja-agentti neuvottelevat sopimuksesta. Honka haluaa paremman mahdollisuuden pelata NHL:ssä tällä kaudella. Hän ei ole kuitenkaan vaatinut kauppaamista pois, mutta se on tiedossa, että Honka näkee ruohon olevan vihreämpää toisaalla, Shapiro sanoi.

The Athleticin mukaan Stars on yrittänyt läpi kesän kaupitella Honkaa muille seuroille, mutta sopivaa tarjousta ei ole vielä tullut vastaan. Stars ei halua luopua lupaavasta puolustajastaan ilmaiseksi, sillä seuran vaatimuksena on ollut kolmannen kierroksen varausvuoro.

Shapiron mukaan Hongan yhtenä vaihtoehtona pidetään paluuta Liigaan.

– Hongan liittyminen suomalaisen seuran harjoitusrinkiin on vain entistä todennäköisempää, mitä lähemmäksi NHL:n harjoitusleiriä pääsemme. Honka on menettänyt kaikki harjoituskaverinsa Helsingissä, koska Liiga-kausi on jo alkanut, sekä kaikki suomalaiset NHL-pelaajat ovat palanneet jo Pohjois-Amerikkaan. Tässä kohtaa hän voisi tehdä sen, mitä Jesse Puljujärvikin, eli allekirjoittaa Liiga-sopimuksen, jossa on NHL-optio, toimittaja avasi.

Hongan NHL-ura ei ole totisesti lähtenyt siihen liitoon, mitä häneltä odotettiin, kun hänet varattiin vuoden 2014 varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen 14. pelaajana.

Honka pelasi viime kaudella Starsin riveissä vain 29 ottelua NHL:ssä summaten tehopisteet 0+4.

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS