Aleksandr Ovetshkin otti vihdoin kantaa joukkuetoverinsa kokaiinikäryyn: ”Kun tekee virheen…”

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin ykköstähti Aleksandr Ovetshkin on ottanut ensimmäistä kertaa kantaa huumeista kärynneen joukkuetoverinsa Jevgeni Kuznetsovin tapaukseen.

Capitals-kippari uskoo maanmiehensä pääsevän tapauksesta yli.

– Hänestä tulee vielä parempi. Kun tekee virheen, sitä yrittää saman tien palata takaisin. Olen viettänyt aikaa hänen kanssaan ja hän on erinomaisessa kunnossa, Ovetshkin toteaa USA Todaylle.

Venäläismaalitykillä on myös selvä mielipide, miten Kuznetsovia tulee kohun jälkeen kohdella.

– Tilanne on rankka. Hän teki virheen, mutta meidän täytyy nyt tukea häntä ja olla hänen vierellään. Tällaisessa tilanteessa ei heitetä kaveria bussin alle, Ovetshkin painottaa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) langetti Kuznetsoville elokuun lopulla neljän vuoden kilpailukiellon kansainvälisiin peleihin pelaajan annettua positiivisen, kokaiinia sisältäneen dopingnäytteen viime kevään MM-kisoissa.

NHL-peleihin kielto ei vaikuta, mutta liigan komissaari Gary Bettman aikoo keskustella Kuznetsovin kanssa vielä ennen tulevan kauden alkua.

Kuznetsov on lisäksi hakenut vapaaehtoisesti apua NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n välisen työehtosopimuksen koulutus- ja neuvonta-ohjelmasta ja suostunut siihen liittyvään säännöllisen testausohjelmaan.