Vakava loukkaantuminen pian selätetty, NHL:n suomalaistähti palaamassa tositoimiin – manasi mennyttä: ”Oli aika turhauttava vuosi”

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä Mikko Koivun viime kausi oli paha pettymys. 36-vuotias kippari pelasi runkosarjassa lopulta vain 48 ottelua. Ne toivat tehot 8+21=29.

Suomalainen kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle hänen olonsa olevan nyt hyvä. Polvensa kesken kauden loukannut ja leikkauspöydälle joutunut Koivu tapasi lääkärit muutamia päiviä sitten.

– Lisäksi tulemme käymään vielä keskusteluja lähipäivinä GM Bill Guerinin ja valmennusjohdon kanssa. Kaikki pitäisi olla valmista kohta alkavalle harjoitusleirille, mutta maltti on pidettävä mukana.

– Tavoitteena on olla parhaassa mahdollisessa kunnossa lokakuun kolmantena päivänä, kun kausi virallisesti alkaa. Aikaa on siis hyvin luoda kauteen oikea suunnitelma.

Kesä on ollut erilainen loukkaantumisen takia. Wild-hyökkääjä teki töitä luistelun eteen yksin ja kavereiden kanssa.

– Tiedostin sen, ettei palautuminen huippukuntoon tapahtuisi hetkessä. Jaksoin kaiken ohella uskoa, että pääsisin aloittamaan harjoitusleirin terveenä. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä.

Mennyt aika ei ole ollut helppoa. Koivu ei kierrellyt kertoessaan siitä.

– Pakko myöntää, että oli aika turhauttava vuosi. Tässä iässä loukkaantumiset ovat entistä ikävämpiä kuin esimerkiksi nuorempana, koska palautuminen on niin hidasta. Tilanne on hyvin erilainen ja haastava, kun jäälle ei pääse auttamaan joukkuetovereita.

– Mutta syksyllä alkaa taas uusi kausi, josta olen innoissani. Saimme toimistopuolelle uuden tekijän josta voi ammentaa lisää virtaa tekemiseen, Koivu sanoi viitaten Gueriniin.

Pelaaja itse tahtoo näyttää, mistä puusta hänet on veistetty.

– Haluan edelleen tehdä kaikkeni joukkueen eteen, jotta tulevan kauden projekti saisi parhaan mahdollisen alun.

Seuraavaksi arkea leimaavat harjoitusleirit. Niiden tavoitteena on valottaa joukkueen suunnitelmia kauden alla.

– Jokainen hakee leirillä parasta mahdollista pelitunnetta. Tiedämme enemmän joukkueemme tilasta, kun leiri aikanaan alkaa.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!