Tässäkö NHL:n tulevan kauden kolme suomalaisyllättäjää? ”50 tehopisteen raja rikki!”

© Kuva: Getty Images

The Hockey News listasi jokaisen NHL-seuran potentiaalisimman läpimurtopelaajan tulevaa kautta silmällä pitäen.

Suomalaisia listalle mahtui kolme kappaletta. Dallas Starsista listalle valikoitui Roope Hintz. THN muistuttaa suomalaissentterin takoneen rajallisessa roolissa 58 peliin 22 tehopistettä. Pudotuspeleissä 22-vuotias suomalainen otti entistä isompaa roolia nakutellen 13 peliin viisi maalia ja kahdeksan tehopinnaa. Kiekkoraamattu povaa Hintzille paikkaa Starsin kakkosketjun sentterinä.

Florida Panthersin riveistä lehden läpimurtopelaajaksi nousee hyökkääjä Henrik Borgström, joka väläytteli jo viime kaudella suuremmassa roolissa loukkaantumissuman vaivatessa joukkuetta. THN povaa Borgströmille kasvavaa vastuuta myös ylivoimapelissä.

Kolmantena suomalaisena listalle nousee Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, joka iski tulokaskaudellaan tauluun alle 14 minuutin keskimääräisellä jääajalla komeat 11 maalia ja 34 tehopinnaa. Kotkaniemelle povataan jo alkavalla kaudella vakipaikkaa hyökkäyksen kärkikuusikosta. Kiekkoraamattu uskoo suomalaislupauksen rikkovan myös 50 tehopisteen rajan.

Mitä mieltä olet tulevan kauden suomalaisista läpimurtopelaajista? Osallistu kiekkokeskusteluun Jääkiekon olohuoneessa.