Sebastian Aho kommentoi Montrealin tekemää ”kiellettyä” temppua – ”Se ei ollut suinkaan normaalia”

© Kuva: Getty Images

Pelaajakauppojen vuoksi kiehtova NHL-kesä alkaa olemaan hiljalleen ohi, ja pelit odottavat alle parin kuukauden päässä. Yksi suven aikaan pyörityksen kohteena ollut pelaaja oli Sebastian Aho.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä riskeerasi paluunsa tuttuihin maisemiin allekirjoittamalla heinäkuun alussa Montreal Canadiensin tekemän offer sheet -tarjouksen.

Mihinkään kansiin ei ole painettu, etteikö Habsin menettelyn mukaan saisi toimia, mutta kirjoittamattomissa säännöissä temppu on jopa kielletty.

Ahon oikeudet omistava Hurricanes vastasi viikon sisällä Canadiensin viisivuotiseen ja 42,27 miljoonan dollarin arvoiseen tarjoukseen ja piti ykköstähtensä riveissään.

Aho kertoi NHL.comille nyt olevansa helpottunut siitä, kuinka kaikki lopulta järjestyi.

– Se on nyt ohi, eikä sitä tarvitse miettiä nyt seuraavaan viiteen vuoteen.

Suomalainen kommentoi asiaa myös mediajätti Sportsnetille. Sentterin mukaan keskustelut alkoivat Habsin kanssa heti, kun kausi oli taputeltu.

– Asiat tapahtuivat todella nopeasti vain yhdessä päivässä. Se ei ollut suinkaan normaalia, vaan pikemminkin outoa.

Vaikka kesän pelaajakauppakiima alkaa olemaan ohitse, riittää suomalaisilla vielä jännitettävää. Esimerkiksi Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine saattavat joutua jäämään pois harjoitusleireiltä alkuun pois, jos heidän sopimukset eivät valmistu ennen niitä.

Aho vastaavasti pääsi keskittymään alkavaan sesonkiin paljon ennen sen alkua. Suomalainen uskoi lähteen mukaan valmentajan ja pelaajien ymmärtävän sen, miksi hän hyväksyi Canadiensin tarjouksen.

– Mutta se on mennyttä. Uusi kausi on edessä, ja olemme innostuneita.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.