Ruotsalaisvahti umpikujassa NHL-sopimusneuvotteluissa – vaatii palkan triplaamista!

© Kuva: Getty Images

Usean NHL-seuran sopimustilanne on vielä aivan levällään, vaikka syksy lähenee kovaa vauhtia. Lukuisat rajoitetut vapaat agentit ovat yhä ilman sopimuksia, ja NHL-seurat katsovat, kuka liikahtaa ensin ja määrää markkinoiden hintatason.

Pienemmän statuksen rajoitetut vapaat agentit käyvät usein läpi välimieskäsittelyn. Siinä neutraali osapuoli katsoo kummankin osapuolen sopimustoiveet ja päättää sopivan hinnan jostain välimaastosta.

Yksi välimieskäsittelyyn joutuneista on Buffalo Sabresin ruotsalaisvahti Linus Ullmark, jonka käsittelypäivä oli eilen. NHL-toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan osapuolet ovat valtavan välimatkan päässä toisistaan.

Buffalo on valmis tarjoamaan vahdille 800 000 dollarin vuosipalkkaa. Ullmark puolestaan pyytää 2,65 miljoonaa dollaria. Aiemmin ruotsalaisvahti on saanut palkkaa 750 000 dollaria kaudesta, joten uusi pyyntö olisi enemmän kuin kolmenkertainen vanhaan palkkakuittiin verrattuna.

Ullmarkin tulevaa sopimusta voi verrata Juuse Sarokseen, joka on suurin piirtein saman ikäinen maalivahti samankaltaisilla tilastoilla. Saros saa kaudesta palkkaa 1,5 miljoonaa dollaria, mutta hän on kaksikosta myös selvästi vahvempi maalivahti.