Liigan kausiennakko: Meritoituneet paluumuuttajat eivät riitä – KalPan tie tyssää runkosarjaan

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liigan runkosarjan alku lähenee kovaa vauhtia. SuomiKiekko-sivusto pohjustaa sesonkia laajasti joukkue-ennakoilla, erilaisilla toppi- ja floppilistoilla sekä haastatteluilla.

Tässä juttusarjassa käydään läpi sivustomme arvio runkosarjan sijoituksista. Kolmantena esittelyssä on runkosarjassa arviomme mukaan 13:nneksi jäävä KalPa.

Vahvuudet

Kovaa kamppailukiekkoa pelaava KalPa olisi helppoa lytätä vieläkin syvemmälle kuin 13:nneksi, jos joukkue ei olisi tehnyt kesällä kivenkovia hankintoja. Hyökkäykseen se sai Janne Keräsen (arkistokuvassa), Miikka Pitkäsen ja Matti Järvisen, pakiston isäntähahmo on kokenut Jussi Timonen. Maalilla torjuvat Eero Kilpeläinen ja Samu Perhonen.

Joukkue oli toki viime kaudella suomalainen ilonaihe, kun se vei vuodenvaihteessa sensaatiomaisesti Spengler Cupin mestaruuden. KalPassa näytti olevan omanlainen flow-tila, joka ei loppunut missään kohdassa. Ainoa vaan, että vastaavaan tilaan pystyy jokainen muukin liigajoukkue.

Kuopiolaiset olivat viime kaudella erikoistilanteissa suhteellisen hyviä, kun etenkin ylivoima toimi. Toisaalta esimerkiksi maaleja latoi vähemmän vain muutama liigalauma.

Miikka Pitkänen vaihtoi Kymenlaakson Pohjois-Savoon. KUVA: Juha Tamminen.

Heikkoudet

Vahvistuksista huolimatta KalPan kärki on liian suppea, ja etenkin pakisto sekä sentteriosasto ovat ohuehkon oloisia. KalPan keskushyökkääjänelikon muodostanevat Järvinen, Joni Ikonen, Balazs Sebok ja KooKoosta tullut Mikko Virtanen. Keskellä osaavat toki myös pelata paluumuuttaja Pitkänen ja Alexander Ruuttu.

Uuden päävalmentaja Tommi Miettisen suurin murhe on ainakin viime kauden perusteella puuttuva tasaisuus. Kuopiolaiset eivät meinanneet päästä missään vaiheessa kunnon liitoon, kun tilastoihin kirjattiin vain yksi kolmen ja yksi neljän ottelun voittoputki. Muita vähintään vastaavan pituisia ei tullut.

Oli outoa, ettei liekki syttynyt missään vaiheessa. KalPa ei loistanut kotona eikä vieraissa – ei edes, vaikka joukkue voitti Spengler Cupin.

Joukkueen paras pistemies Liigassa oli viime kaudella Alexandre Texier lukemin 14+27=41. Kuvaavaa on se, että vain yhdessä miehistössä kultakypäräpaikka irtosi huonommalla sijalla.

Jukurien Turo Asplund latoi tehot 10+27=37 ollen mikkeliläisten tehokkain.

Kuopiolaisten kannalta on toivottavaa, että esimerkiksi paluumuuttajanelikko Kilpeläinen-Perhonen-Timonen-Keränen toisi kokemuksellaan juurikin tasaisuutta ja väkevää suorittamista KalPaan illasta toiseen.

Näin käy

Sija 13.

KalPa tuskin palaa pudotuspeleihin. Joukkue on toki tehnyt onnistuneita hankintoja, mutta joukkueen kärki on kaikkiaan kapea. Sen vuoksi riittävä tasaisuus jäi jo viime kaudella saavuttamatta, joka puolestaan johti aikaiseen kesälomaan.

Miettinen muuten luotsasi Mestis-joukkue IPK:n viime kaudella kuiville karsijan paikalta, joten osaamista penkin takaa löytyy. KalPa-käskijä tuli IPK:hon kriittisillä hetkillä Janne Sinkkosen saatua nelikakkosta. Kakkosluotsina kuopiolaislaumassa toimii tulisieluinen ex-leijonatähti Marko Tuomainen.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS