Liiga-joukkue JYP tiedottaa taustallaan olevan JYP Jyväskylä Oy:n tehneen huhtikuun lopussa päättyneellä tilikaudellaan 7,9 miljoonan euron liikevaihdolla 46 000 euron tappion.

Tappiosta huolimatta tulos on selvä parannus edelliseen tilikauteen, jolloin miinusta tuli peräti 407 000 euroa.

– Liiketoiminnan tulos on kohtuullinen ottaen huomioon, että urheilullinen menestyksemme oli viime kaudella huono: kymmenes sija ja vain yksi playoffs-kotiottelu, toteaa JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen seuran nettisivulla julkaistussa tiedotteessa ja jatkaa:

– Käynnistimme viime kaudella vahvat toimet yhtiön talouden tasapainottamiseksi kahden ison tappiovuoden jälkeen, ja työ jatkuu tällä tilikaudella. JYP palaa nyt radalleen. Seppänen kertoo.

Yhtiö toteaa tehneensä myös yli 2,5 miljoonan euron alaskirjauksen, josta suurin osa on Mestiksessä pelanneen D Teamin/JYP-Akatemian toiminnan rahoittamiseen annettuja lainoja.

D Team/JYP-Akatemia pelasi Mestistä kahdeksan kautta ja lopetti toimintansa keväällä 2017.

Kun 46 000 euron tappiolliseen tulokseen lisätään alaskirjaukset, rahoituskulut ja kertaluonteiset erät, on JYP Jyväskylä Oy:n lopullinen tappion suuruus viime tilikaudelta 2 677 000 euroa.

– Taseesta alaskirjatut, tytäryhtiölle annetut rahalainat on rahoitettu aikanaan emoyhtiön kassasta ja osakaslainoilla, joten alaskirjauksella ei ole vaikutusta tämän hetken toimintaamme ja yhtiön kassatilanteeseen, Seppänen vakuuttaa.

Lähde: JYPin tiedote