Kärppien taustalla oleva Oulun Kärpät-konserni tahkosi jälleen huikean tuloksen.

Seura kertoo nettisivullaan julkaisemassaan tiedotteessa konsernin liikevaihdon kasvaneen vuoden takaisesta peräti 18 prosenttia ollen 18,6 miljoonaa euroa. Liiketulos nousi puolestaan peräti 37 prosenttia ja oli 1,65 miljoonaa euroa.

Konsernin muodostavat emoyhtiö Oulun Kärpät Oy sekä tytäryhtiöt Qstock Oy ja työvoimavuokrausta harjoittava Työtahti Oy.

Oulun Kärpät Oy:n osuus liikevaihdosta oli 12 miljoonaa euroa ja liiketulos 900 000 euroa.

Kärpät jakaa päättyneeltä tilikaudelta jälleen myös osinkoja. Tänä vuonna potti on yhteensä 100 000 euroa, josta lähes 80 prosenttia ohjautuu yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppä-säätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.

Konserni on myös melkoinen työllistäjä, sillä tilikauden aikana sen palveluksessa oli vakinaisessa työsuhteessa keskimäärin 134 henkilöä, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 29 henkilöä.

Vakituiselle henkilöstölle maksettiin palkkoja yhteensä 7,7 miljoonaa euroa, minkä lisäksi konserni tarjoaa tilikauden aikaisissa ottelu-, viihde- ja muissa tapahtumissa merkittävän määrän työmahdollisuuksia alueen nuorille.

Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien Oulun Kärpät Oy on ollut omistajilleen melkoinen rahasampo, sillä se on jakanut osinkoja yhteensä 1,9 miljoonaa euroa.