Asiantuntijat rankkasivat NHL:n 20 parasta laitahyökkääjää – kaksi suomalaista mukana

© Kuva: Getty Images

NHL Networkin asiantuntijat ovat viime aikoina listanneet sarjan parhaita pelaajia. Aiemmin kiekkotietäjät listasivat 20 parasta keskushyökkääjää. Tuolloin suomalaisista mukaan mahtuivat Aleksander Barkov ja Sebastian Aho.

Nyt asiantuntijat listasivat vuorostaan parhaat laitahyökkääjät. Tälläkin kertaa mukaan mahtui kaksi suomalaista.

Mikko Rantanen löytyy listalta sijalla yhdeksän. Valinta ei ole yllättävä, sillä viime kaudella Rantanen kuului sarjan parhaisiin pistemiehiin ja oli mukana Colorado Avalanchen tyrmäävän tehokkaassa ykkösketjussa.

Toinen suomalaisnimi on Patrik Laine. Valinta on hieman yllättävä, kun huomioidaan Laineen heikko viime kausi. Asiantuntijat kuitenkin painottivat valinnassaan, että Laine on yksi sarjan parhaista maalintekijöistä. Laine löytyy listalta sijalta 19.

Koko listauksen voit katsoa alta.

 1. Nikita Kutsherov
 2. Patrick Kane
 3. Aleksandr Ovetshkin
 4. Brad Marchand
 5. Mitch Marner
 6. Leon Draisaitl
 7. Johnny Gaudreau
 8. Artemi Panarin
 9. Mikko Rantanen
 10. David Pastrnak
 11. Blake Wheeler
 12. Claude Giroux
 13. Mark Stone
 14. Vladimir Tarasenko
 15. Taylor Hall
 16. Jonathan Huberdeau
 17. Matthew Tkachuk
 18. Gabriel Landeskog
 19. Patrik Laine
 20. Phil Kessel