Yllättävä arvio: Jesse Puljujärvi tekemässä ison virheen NHL:ssä?

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jesse Puljujärven lähtö Edmonton Oilersista saattaa olla jopa iso virhe, arvioi kokenut kiekkotoimittaja Jouni Nieminen.

Kanadassa asuva kokenut kiekkokirjoittaja käy läpi myös Puljujärven asemaa NHL-seurassa. Aihe nousi esille toimittajan tuoreessa NHL-blogissa, joka käsittelee Oilersin ja Calgary Flamesin tuoretta pelaajakauppaa.

Oilers luopui järkälemäisestä Milan Lucicista. Vaisusti pelannut hyökkääjämörkö vaihdettiin Calgary Flamesissa vaisusti pelanneeseen James Nealiin. Kauppa oli kiinnostava – molemmat osapuolet uskovat voittaneen diilissä.

Nieminen uskoo, että Oilers selvitti tiensä kaupasta voittajana. Seura sai riveihinsä hyökkääjän, joka pystyy yhä takomaan maaleja – vaisusta viime kaudesta huolimatta.

– James Neal osaa laukoa kiekkoa. Kovaa, nopeasti ja tarkasti. Suoraan syötöstä, mistä asennosta tahansa. Joesakicmäistä käsien taitoa. Hän ei pelkää tiukkoja ratkaisutilanteita. Kuvitelkaamme hänet Connor McDavidin viereen. Tai jopa Ryan Nugent-Hopkinsin viereen. Nuge saattoi viimeinkin saada vierelleen kunnollisen laiturin. Tai Leon Draisaitlin viereen, Nieminen kirjoittaa NordicBetin NHL-blogissa.

Samalla siirto herättää ajatuksia Puljujärven tilanteesta. Kokenut NHL-guru uskoo hieman yllättäen, että suomalaisen kannattaisi jopa jäädä Oilersiin. Nuoren hyökkääjälupauksen leiri on ilmoittanut aiemmin, ettei Puljujärvi jatka enää seurassa.

– Oilersin hyökkäyksen muutokset saavat miettimään, että Edmontonin jättäminen saattaa olla seuraava iso virhe Jesse Puljujärven uralla. Nyt jos koskaan olisi tarjolla hyviä mahdollisuuksia laidalla. Uusi GM, uusi valmentaja, Nieminen kiteyttää.

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!