Nyt jysähti jättipommi! NHL-seura teki Sebastian Aholle ”offer sheetin” – Carolina voi menettää ykköstähtensä

© Kuva: Getty Images

Nyt on se on vihdoin tapahtunut, nimittäin NHL:ssä tehtiin maanantaina ensimmäinen offer sheet vuosiin.

Montreal Canadiens tiedotti tehneensä sopimustarjouksen Carolina Hurricanesin rajoittamattomalle vapaalle agentille Sebastian Aholle.

Canadiensin offer sheet on viiden vuoden mittainen ja se takaisi suomalaiselle yhteensä 42 miljoonan dollaria, joka tarkoittaa vuodessa 8,454 miljoonan dollarin tuloja.

42 miljoonasta dollarin kokonaissummasta jopa 21 miljoonaa dollaria maksetaan ensimmäisen 12 kuukauden aikana allekirjoitusbonuksena.

Jos Hurricanes ei vastaa seitsemän päivän aikana tarjoukseen, joutuu Canadiens antamaan Ahosta kompensaationa ensimmäisen, toisen ja kolmannen kierroksen varausvuoron.

Mikäli termi ”offer sheet” ei ole entuudestaan tuttu, niin sillä tarkoitetaan sitä, että muut seurat voivat tarjota sopimusta rajoitetulle vapaalle agentille, jonka pelaajaoikeudet ovat vielä edelliskauden seuralla. Mikäli seura ei kuitenkaan pysty vastaamaan vähintään samalla tarjouksella muiden seurojen tarjouksiin, tulee pelaaja vaihtamaan maisemaan.

LUE MYÖS: Montreal Canadiens räväytti sopimustarjouksen Sebastian Aholle – näin Carolina Hurricanesin GM kommentoi asiaa

LUE MYÖS: Siirtopommi! Artemi Panarinin uusi NHL-seura selvisi – Kaapo Kakolle järisyttävän kova pelitoveri

LUE MYÖS: Hurja huhu: NHL-seurat jahtaavat Sebastian Ahoa – peräti kolme joukkuetta kintereillä

LUE MYÖS: Järisyttävä huhu: Sebastian Aho yritetään kaapata toiseen NHL-seuraan – neuvottelut umpikujassa

LUE MYÖS: NHL:ssä jysähti siirtopommi! Toronto ja Ottawa leipoivat kuuden pelaajan jättikaupan

LUE MYÖS: Kylmät kävi! Artemi Panarin sanoi Jarmo Kekäläisen tarjoamalle ennätyspalkalle ”kiitos ei” – nämä kaksi NHL-seuraa enää mukana!

LUE MYÖS: Jymy-yllätys! Jason Spezza vaihtaa osoitetta NHL:ssä – kiekkolegenda suostui minimaaliseen palkkaan