NHL-diili! 18-vuotias suomalaisyllättäjä sopimukseen Ottawan kanssa

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senators kertoo tehneensä kolmen vuoden tulokasdiilin Lassi Thomsonin kanssa.

Sopimus on NHL:n tulokassopimussääntöjen mukainen. Se tuo 18-vuotiaalle pakille 925 000 dollarin tulot. Samalla hän saa kolmen avausvuoden aikana 92 500 dollarin allekirjoitusbonukset – sopimuksessa ei ole lainkaan suorituspohjaisia bonuksia.

Nuori suomalaisnimi kuului kesän NHL-varaustilaisuuden yllätysnimiin. Jossain arvioissa povattiin, että Thomson voitaisiin varata jo ensimmäisen kierroksen loppupuolella. Harva arvasi, että suomalaisen nimi huudettaisiin jo tilaisuuden 19:nnellä vuorolla.

Thomson solmi kesällä diilin Liiga-seura Ilvekseen. Silloin puhuttiin, että nuorukainen palaisi Suomeen, jos paikka NHL:ssä ei vielä aukea.

– Hänellä on kovan luokan hyökkäyspään vaistot. Ja hänellä on NHL-tason laukaus, Senatorsin GM Pierre Dorion kehuu.

Thompson pelasi menneellä kaudella juniorisarja WHL:ssä. Senators ei ole vahvistanut vielä pakin ensi kauden pelipaikkaa. Seuraava etappi on todennäköisesti osallistuminen NHL-seuran harjoitusleirille alkusyksystä.

– Hän tuo kovan kilpailullisuuden sekä liikkuvuutta, sillä hän pelaa aina kovalla tempolla. Olimme vakuuttuneita hänen tulokasleiristään ja uskomme, että hän on iso osa meidän tulevaisuuttamme, Dorion ylistää.