Yksi NHL:n tulevan kauden kiinnostavimpia seurattavia on varmasti KHL:stä ja Venäjän maajoukkueesta tuttu tähtihyökkääjä Nikita Gusev, jonka oikeudet kuuluvat Vegas Golden Knightsille.

Gusevilla ei kuitenkaan ole vielä Golden Knightsin kanssa sopimusta, sillä vegasilaisseuran palkkakatossa ei yksikertaisesti ole tällä hetkellä tilaa hänelle.

The Athletic -lehden toimittajan Jesse Grangerin mukaan Gusev vaatii neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Golden Knights olisi valmis maksamaan hänelle vain kaksi miljoonaa dollaria kaudessa.

Golden Knightsilla on tällä hetkellä palkkakatossa tilaa vain 2,575 miljoonaa dollaria, kun 5,25 miljoonan dollarin palkkaa tienaavan David Clarksonin asettaminen pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle lasketaan mukaan.

Huomioitavaa on myös se, että Golden Knightsilla on suunnitelmissa vapaan agentin Deryk Engellandin sekä rajoitettujen vapaiden agenttien Malcolm Subban ja Jimmy Schuldtin kiinnittäminen.

Kinkkinen tilanne on pakottanut Golden Knightsin GM:n George McPheen etsimään jonkinlaista vaihtokauppaa, jotta seuran palkkatilanne selkeytyy. Yhtenä vaihtokaupan kohteena pidetään luonnollisesti sopimuksetonta Gusevia.

KHL:ssä järisyttävää tuhoa taidoillaan kylvänyt venäläistaituri ei kuitenkaan ole vielä NHL-piireissä kovinkaan suuressa arvostuksessa.

– NHL-lähde kertoi The Athletic -lehdelle, että Golden Knights on käynyt alustavia kauppaneuvotteluja Guseviin liittyen. Näissä neuvotteluissa vastikkeeksi on liitetty toisen kierroksen varausvuoro, myöhäinen varausvuoro sekä alemman tason kiekkolupaus. Ihan rehellisesti, se oli latistava tarjous, Granger kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan.

Pietarin SKA:ta edustanut 27-vuotias Gusev pelasi viime kaudella KHL:n runkosarjassa 62 ottelua huimin tehoin 17+65=82. Pudotuspeleissä hän takoi 18 ottelussa tehot 9+10=19.

Slovakian MM-kisoissa Gusev kuului aivan Venäjän NHL-tähtisikermän kärkimiehiin. Hän mätti turnauksen 10 ottelussa komeat pinnat 4+12=16.