The Fourth Period -lehden päätoimittaja David Pagnotta hämmensi kunnolla soppaa viime viikolla, kun hän paljasti Montreal Canadiensin ja New York Islandersin tutkivan tosissaan offer sheet -tarjouksen antamista nuorille supertähdille Patrik Laineelle ja Mitch Marnerille.

Suomalaisittain katse kohdistuu tässä kohtaa tietysti Laineen tilanteeseen. 21-vuotias maalitykki ei ole vieläkään päässyt palkkakaton kanssa taistelevan Winnipeg Jetsin kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, joten tämä tekee hänestä erittäin mahdollisen offer sheetin kohteen muille NHL-seuroille.

Viime viikolla Sebastian Ahon leirissä otettiin kovat otteet käyttöön, kun nuori suomalainen hyväksyi Montreal Canadiensin tekemän viisivuotisen ja 42 miljoonan dollarin arvoisen offer sheetin. Carolina Hurricanes päätti lopulta vastata Canadiensin sopimustarjoukseen, ja näin Aho sai nopeutettuna haluamansa jatkopaperin.

Laineen pelaaja-agentti Petri Lehto on seurannut varmasti silmä kovana Ahon tapausta, eikä tämä ole ainakaan saanut häntä poissulkemaan offer sheetin mahdollisuutta oman suojattinsa kohdalla – näin ainakin uskoo sisäpiiritoimittaja Pagnotta.

Pagnotta kuitenkin huomauttaa Laineen ja Jetsin sopimusneuvotteluiden ratkaisevan sen, että otetaanko offer sheet -kortti harkintaan.

– Voin kertoa varmuudella, että jos Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut eivät etene tämän kuukauden aikana, aikoo hän 100 prosentin varmuudella tutkia muita vaihtoehtoja. Tämä sisältää ehdottomasti muiden NHL-seurojen offer sheet -tarjousten kuuntelemisen. En kuitenkaan usko, että offer sheetiä tulee vielä, koska Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut ovat vielä kesken. Mutta jos jokin NHL-pelaaja on tänä kesänä saa offer sheetin, niin se on todennäköisimmin Patrik Laine, Pagnotta kertoi Sportsnet 590 -radiokanavalla.