Vuoden 2014 huippuvaraus Sam Bennett on solminut kahden vuoden sopimuksen Calgary Flamesin kanssa 2,55 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Vielä muutama vuosi sitten Bennett oli yksi koko liigan kuumimmista lupauksista. Nyt alla on jo neljä kokonaista NHL-kautta, jotka eivät ole sujuneet aivan odotusten mukaisesti.

Flames odotti 4. varausvuorollaan huutamastaan kanadalaisesta äärimmäisen tehokasta maalitykkiä, joka johtaisi joukkueensa hyökkäystä.

Toistaiseksi 23-vuotias ei ole kuitenkaan rikkonut kertaakaan 40 tehopisteen rajaa runkosarjassa.

Vaikka tehomerkintöjä ei ole syntynyt turhan huimaa tahtia, on Bennett pyrkinyt auttamaan joukkuettaan muilla avuillaan. Mies taklasi viime kaudella jopa 121 kertaa ja tiputti hanskansa nyrkkihippoja varten peräti viidesti.

Calgary näkee kanadalaisessa edelleen potentiaalia. Bennett sai keskiviikkona seuralta maltillisen kahden vuoden mittaisen sopimuksen, jonka arvo on yhteensä vain 5,1 miljoonaa dollaria.

Bennett on uudesta mahdollisuudesta tyytyväinen. NHL-hyökkääjä uskoo kykenevänsä vielä uuteen tason nostoon.

– Voin tuoda vielä paljon joukkuelle. Kilpailullisuuteni myötä vain pelata kovanaamaista kiekkoa. Haluan yhä olla se kaveri, joka iskee taululle tehoja ja on hyökkäyksellinen, mutta luotettava myös kummassakin päässä. Minulla on vielä tonneittain todistettavaa, kanadalainen vakuutti Calgary Sun -lehdelle.