Tšekkiläisellä maalivahtilegenda Dominík Hašekilla ei ole paljoa poliittista kokemusta, mutta hän on ottanut kantaa maansa politiikkaan. Aiemmin tänä vuonna hän piti muun muassa puheen Prahan mielenosoituksissa pääministeri Andrej Babišin erottamiseksi.

Radio Impulsin haastattelussa Hašek puhui kiinnostuksestaan yhteiskuntaa ja politiikkaa kohtaan. Tällä hetkellä hän johtaa energiajuomayhtiötä, mutta hän osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja on mukana myös hyväntekeväisyydessä.

Haastattelijan kysyessä presidenttikilpaan lähtemisestä Hašek vastasi ”miksipä ei”.

− Nyt minulla on työni, jota rakastan tehdä. Mutta on vaikea sanoa, mitä tapahtuu kahden tai kolmen vuoden päästä, Hašek sanoi.

Vaikkei presidenttiys juuri nyt tuntuisi ajankohtaiselta, kotimaassaan suositulle ex-tähtiveskarille saattaisi olla vaaleissa jonkin verran kannatusta. Tšekkiläislehti iDnes kysyi, moniko haluaisi Hašekin Tšekin presidentiksi. Vaikka enemmistö suhtautui kielteisesti, kyllä-vastauksia oli lähes 18 prosenttia.

Tšekin seuraavat presidentinvaalit järjestettäneen vuoden 2023 alussa. Maan presidentti Miloš Zeman äänestettiin jatkokaudelle viime vuonna.