Colorado-pomo myöntää: Sebastian Ahon sopimus antaa suuntaa myös Mikko Rantasen tulevalle jatkodiilille!

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin keskushyökkääjä Sebastian Ahon Montreal Canadiensiltä saamalla offer sheetillä saattaa olla suuri vaikutus myös toisen RFA-statuksen suomalaistähteen, Colorado Avalanchen Mikko Rantasen sopimuskiemuroihin.

Aho kuittaa uuden sopimuksensa myötä keskimäärin 8,45 miljoonaa dollaria kaudesta, joskin suurilta osin bonuksiin perustuva 5-vuotinen sopimus on reilusti etupainotteinen. Avalanchen GM Joe Sakic myöntää Rantasen ja Ahon tilanteiden olevan hyvin lähellä toisiaan.

– Sakic myönsi Ahon sopimuksen olevan hyvin vertailukelpoinen Rantaseen verraten siinä suhteessa, mihin hänen palkkojensa keskiarvo tulee asettumaan, Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Dater kirjoittaa.

Päättyneellä sesongilla 74 runkosarjapeliin 87 pistettä mättäneen Rantasen pistekeskiarvo oli 82 pelissä 83 pinnaa iskenyttä Ahoa parempi. Toisaalta Ahon pelipaikka sentterinä saattaa tasoittaa tilannetta laitahyökkääjänä pelaavaan Rantaseen nähden.

– Täytyy muistaa, että Edmonton Oilersin Leon Draisaitl iski viime kaudella 105 pistettä ja hänen vuosipalkkojensa keskiarvo on 8,5 miljoonaa dollaria. Siinä on toinen vertailukohde, jonka Avalanche nostanee esiin sopimusneuvotteluissa, Dater huomautti.

Coloradon mahdollisesti Rantaselle tekemistä sopimustarjouksista ei ole toistaiseksi kiirinyt sen tarkempia tietoja tiedotusvälineisiin saakka.