Toronto Maple Leafsilla oli vuonna 2017 kovat odotukset puolustaja Eemeli Räsäsen suhteen, sillä seura käytti toisen kierroksen (59.) varauksen häneen.

Tasan kaksimetrinen pakkijärkäle pelasi NHL-varauksen jälkeen Kanadan juniorisarja OHL:ssä kelvollisen kauden, kun 61 ottelussa syntyi komeat tehot 5+28=33.

Seuraavalla kaudella Räsänen otti suunnaksi KHL:n ja Jokerit, mutta asiat eivät menneetkään aivan odotetulla tavalla. Räsäsen peliaika jäi hyvin vähäiseksi, eikä KHL-otteluita kertynyt osittain loukkaantumisten takia kuin vain 12. Näissä otteluissa nuorukainen summasi vain tehot 1+1.

Kiekkolupauksiin perehtynyt The Athletic -lehden asiantuntija Scott Wheeler näkee, että Jokereihin siirtyminen oli aivan väärä ratkaisu Räsäsen NHL-unelman kannalta.

– Pintakohtaisesti Räsäsessä on paljon pidettäviä asioita. Hän on yksi jääkiekkomaailman kookkaimpia puolustajalupauksia – eikä hänen luistelunsa ole myöskään aivan kauheaa. Hän osaa suorittaa ensimmäisen syötön sekä hän on äärimmäisen fyysinen. Mutta Räsäsen ura on aivan liian kiireellä hoidettu. Hänen olisi pitänyt jatkaa vielä yhden kauden ajan OHL:ssä, jossa hän olisi ollut dominoiva pelaaja. Nyt hän on jäänyt jumiin KHL:ään, jossa hän tuskin tulee saamaan isoja peliminuutteja. Tästä johtuen hänen kehityksensä on pysähtynyt, Wheeler kirjoittaa.

Wheelerin tekemältä Maple Leafsin TOP 29 -kiekkolupausten listalla Räsänen löytyi vasta sijalta 18.

– Maple Leafs on tehnyt hyvää työtä useimpien lupausten kanssa, mutta he munasivat Räsäsen kanssa, Wheeler lyttäsi arviossaan.

Maple Leafsin lupauksista yleensä hyvin kartalla oleva kiekkotoimittaja ei kuitenkaan muistanut huomauttaa artikkelissaan, että Räsänen on kärsinyt pahoista loukkaantumisista viime kausilla.

Artikkelia muokattu 5.7 kello 15:28