Rajoitetuksi vapaaksi agentiksi tuloillaan oleva Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi välitti äskettäin Oilersin johdolle siirtopyynnön, eikä miestä tulla suurella todennäköisyydellä näkemään kanadalaisseuran pelipaidassa ainakaan tulevalla kaudella.

Edmontonin GM Ken Holland tyrmäsi ensin vaatimuksen, mikäli seura ei saa 21-vuotiaasta hyökkääjästään riittävän hyvää vastinetta.

Nyt Oilers-pomo on kuitenkin taipumassa ratkaisuun, jossa suomalaishyökkääjä pelaisi tulevalla kaudella lainalla kotimaan Liigassa! Tämä vaatisi tosin jatkosopimuksen sorvaamista miehelle ennen sitä.

– Olen sinut asian kanssa, Holland kommentoi Ottawa Citizen -lehdelle Puljujärven mahdollista siirtoa Suomeen tulevaksi kaudeksi.

Seurapomon tarkoituksena lienee antaa hyökkääjälle uusi startti Liigassa, jossa tällä olisi mahdollisuus saada uransa jälleen raiteilleen. Tämän jälkeen mies voisi kenties palata Pohjois-Amerikkaan itsevarmuutensa takaisin saaneena ja paria pykälää valmiimpana NHL-pelaajana. Tuossa skenaariossa myös Puljujärven siirtoarvo olisi aivan toista luokkaa nykyiseen verrattuna.

– Hän oli nelosvaraus ja on edelleen vasta 21-vuotias, nuori pelaaja. Toiveeni oli, että saisimme hänet takaisin Oilers-paitaan ja pystyisimme kehittämään hänestä niin hyvän pelaajan kuin mahdollista, Holland kommentoi Puljujärven leirin siirtopyyntöön.