Yllätävää kriitiikkiä! NHL:n suomalaisvaraus siirtyy Liigaan – valinta kummastuttaa Kanadassa: ”Vaikea ymmärtää”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Kanadassa on herännyt erikoinen polemiikki nuoren Lassi Thomsonin ensi kauden seuravalinnasta.

Ottawa Senators nappasi nuoren pakkilupauksen ensimmäisellä kierroksella (19. varausvuoro). Suomalainen oli tilaisuuden yllättäjiä – harva osasi odottaa, että Thomson napataan näin aikaisin.

Vielä suurempi yllätys nähtiin varauksen jälkeen. Kanadan tv-lähetyksessä alkoi heti valinnan jälkeen nimittäin yllättävän suora keskustelu Thomsonin seuravalinnasta. Pakki on aiemmin kertonut siirtyvänsä ensi kaudeksi Suomeen ja Ilvekseen.

Tv-lähetyksessä puitiin, kuinka WHL-seura Kelowna Rockets olisi suomalaiselle parempi paikka kehittyä. Thomson kiekkoili menneen kauden juuri Rocketsin riveissä.

– Ihmisiä huolettaa, että hän siirtyy Suomeen ammattilaiseksi. Minun on vaikea ymmärtää ratkaisua, sillä Kelowna Rockets isännöi ensi kaudella Memorial Cupia, lähetyksessä ruodittiin.

Kokenut NHL-vaikuttaja Brian Burke uskoo jopa, että Senators-johto voi yrittää suostutella suomalaista vaihtamaan mielipidettään.

– Senators voi painostaa häntä sanomalla, ettemme tee heti sopimusta, jos et muuta mielipidettäsi. Silloin he odottaisivat diilin kanssa pidempään ja katsoisivat ensin, miten pelit sujuvat, Burke heitti.

Senators-leirissä mielipide oli kuitenkin toinen. GM Pierre Dorion kuittasi huolet ytimekkäästi.

– Juttelemme hänen kanssaan tulevasta pelipaikasta. Jos hän haluaa pelata Kelownassa, me tuemme häntä. jos hän haluaa pelata Suomessa, me tuemme häntä, Dorion vastasi.

Katso keskustelu tästä:

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!