Patrik Laineella on tänä kesänä edessä jatkosopimusneuvottelut Winnipeg Jetsin kanssa. Villeimmissä arvioissa NHL-asiantuntijat ovat ennustaneet suomalaiselle maaliruiskulle jopa yli 10 miljoonan dollarin vuosiansioita.

Kiekkotietäjä David Pagnotta valotti kuitenkin radio-ohjelmassaan, että sopimusneuvottelut eivät tule olemaan mikään läpihuutojuttu. Samalla hän tiputti tiskiin melkoisen uutispommin.

– On paljon epäilyksiä sen suhteen, haluaako Laine olla Winnipegissä. Käsitykseni mukaan Laine haluaa käydä kaikki mahdollisuudet läpi kesän aikana, muun muassa tarjoukset muilta joukkueilta, Pagnotta paljasti.

Laine on rajoitettu vapaa-agentti, eli muut joukkueet eivät saa tarjota hänelle sopimusta noin vain. Uusi joukkue joutuisi maksamaan Winnipegille varausvuoroja sopimuksen arvon mukaisesti. Käytännössä hänen kaappaamisensa vaatisi vähintään kolmea ykköskierroksen varauvuoroja ja valtavaa sopimustarjousta, johon Winnipeg Jets ei pystyisi vastaamaan.

Laineen tyytymättömyyden syyksi on spekuloitu kehnoja ketjukavereita. Parempien pelikavereiden kanssa maaleja ja tehoja tulisi eri tavalla.

Lue myös: NHL-seuralla tulossa kiireinen kesä – suomalaishyökkääjä kuumimpia vaihtonappuloita