Venäläistaustainen yritys osti ison palasen Jokereista – Jari Kurri hehkuttaa: ”Olemme erittäin iloisia”

© Kuva: Juha Tamminen

Venäläistaustainen Norilsk Nickel Harjavalta Oy on ostanut 40 prosenttia KHL-seura Jokereiden osakkeista.

Jokereiden enemmistöomistajalle ja puheenjohtajalle Jari Kurrille jää tämän jälkeen 60 prosenttia Jokereiden osakkeista.

Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n odotetaan tukevan Jokereita merkittävällä tavalla. Jokereiden päätavoitteena on nousta KHL:n kirkkaimpaan kärkeen.

Jokerit tiedotti myös, että seuran nykyinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen, 55, on jättäytyy tehtävistään.

Jokerit Hockey Club Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi nimettiin Eveliina Mikkola, joka on toiminut vuodesta 2012 asti Hartwall Arenan kaupallisena johtajana. Mikkolasta tulee samalla historian ensimmäinen naistoimitusjohtaja KHL-seurassa.

Jokereiden tiedote:

Norilsk Nickel Harjavalta Oy on hankkinut 40 prosenttia Jokereiden osakkeista ja lähtee tukemaan seuraa tuleville KHL-kausille. Neuvotteluiden jälkeen osapuolet lähtevät yhdessä rakentamaan helsinkiläisseuralle menestyksekästä tulevaisuutta.

Norilsk Nickel Harjavalta Oy on kuulunut Jokereiden pääyhteistyökumppaneihin vuodesta 2017 lähtien. Helsinkiläisseuran enemmistöomistaja ja puheenjohtaja Jari Kurrilla on onnistuneiden neuvottelujen jälkeen 60 prosenttia Jokereiden osakkeista.

-Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä. Näiden positiivisten uutisten myötä aiomme kehittää yhteistyötämme suomalaisten kumppaniemme kanssa ja tavoitteemme on myös etsiä uusia kotimaisia kumppaneita, jotka haluavat olla tukemassa Jokereiden kehitystä, Kurri kertoo.

Jokerit esittelee ennen tulevan KHL-kauden alkua uuden kehitysstrategian, jonka tavoitteena on parantaa seuran taloudellista tilannetta sekä tuoda joukkueeseen myös jatkossa laadukasta huippuosaamista. Jokereiden päätavoite on nousta KHL:n kärkijoukkueeksi.

Norilsk Nickel Harjavalta Oy haluaa olla tukemassa suomalaista huippu-urheiluseuraa ja oli vakuuttunut Kurrin tahdosta vahvistaa Jokereiden sisäistä osaamista niin urheilullisesti kuin toimistonkin puolelta. Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n toimitusjohtaja Joni Hautojärvi korosti, että osaomistajalla on vahva luottamus Jokereiden uuteen strategiaan ja muutosten onnistumiseen. Lisäksi Norilsk Nickel Harjavalta Oy on iloinen voidessaan tukea yhteiskunnallisesti merkittävässä ja luotettavassa asemassa olevaa liiketoimintaa sekä yhtä Suomen ja maailman suosituimmista urheilumuodoista.

Juttua korjattu 17.6 kello 16:04: Norilsk Nickel Harjavalta Oy on taustaltaan venäläisten omistama yritys.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!