Vau! Olli Määtän lihoiksi laittaneelta seurapomolta löytyi sydäntä – kehui suomalaisen maasta taivaisiin

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins kauppasi varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa vahvistetussa pelaajakaupassa puolustaja Olli Määtän Chicago Blackhawksille saaden vastineeksi tulevan NHL-draftin 5. kierroksen varauksen sekä nuoren saksalaishyökkääjä Dominik Kahunin.

Pens-GM Jim Rutherford kehui tyypilliseen tapaan tuoretta hankintaansa, mutta puhui myös hyvin kunnioittavasti joukkueessa kuusi kautta viettäneestä Määtästä.

– Minulla on erityinen kiintymys Olliin. Hän on mahtavin tyyppi mitä voi löytää ja tietysti myös erinomainen pelaaja, joka on kohdannut monia vastoinkäymisiä ja tehnyt rajusti töitä päästäkseen niistä yli, Rutherford totesi The Athleticille.

Seurapomo totesi kuitenkin myös syyn Määtän kauppaamiseen.

Taalaliiga on viime kädessä kylmää liiketoimintaa ja tässä tapauksessa Penguins sai helpotusta palkkakattotilanteeseensa.

Määttä tienaa seuraavina kolmena kautena reilut neljä miljoonaa dollaria, kun taas Kahun pelaa vielä tulevan kauden tulokassopimuksella, joka rasittaa Pensin palkkakattoa ainoastaan hieman vajaalla miljoonalla dollarilla.

LUE MYÖS: NHL-siirtopommi! Olli Määttä kaupattiin toiseen seuraan

Lähtöpassit! NHL-seura näytti ovea seitsemän miljoonaa tienaavalle jättiflopille

Boston Bruins paineli yökerhoon hukuttamaan Stanley Cup-murheitaan – Tuukka Rask piti palopuhetta, tähtihyökkääjä hillui ilman paitaa

Mahtavaa! Suomalainen NHL-hyökkääjä toipunut upeasti rajusta loukkaantumisestaan – jalka nousi komeasti softball-ottelussa, katso video


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.