Tuukka Rask oli kolmantena äänestyksessä NHL-palkinnosta – näin äänet jakautuivat

© Kuva: Getty Images

Tuukka Raskia pidettiin pitkään NHL-pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana. Nyt, kun Conn Smythe Trophyn lopulliset äänimäärät on paljastettu, on turvallista sanoa, että Rask olisi palkinnon pokannut, mikäli Boston olisi vienyt mestaruuden.

Kiekkotoimittajien järjestö Professional Hockey Writers Association äänestyksessä 18 toimittajaa listasi kolme nimeä paremmuus järjestyksessä niin, että sijoitusten perusteella laskettiin loppupisteet. Mestaruuden voittaneen St. Louis Bluesin ykköstykki Ryan O’Reilly oli äänestyksen voittaja. Hän nappasi palkinnon selvällä erolla muihin, kun hän keräsi 78 pistettä ja oli 13 toimittajan papereissa ykkösvalinta.

Kakkoseksi sijoittui St. Louis Bluesin maalivahti Jordan Binnington. Hän sai pisteitä 46 kappaletta ja oli viiden toimittajan ykkösvalinta.

Rask oli äänestyksen kolmannella sijalla. Häntä ei nimetty kertaakaan ykköseksi ja pisteitä kertyi 21 kappaletta. Hän oli ainoa ääniä saanut Boston-pelaaja.

Äänestykseen osallistui ainoastaan yksi suomalaistoimittaja, Ilta-Sanomien Sami Hoffren. Hänen valintansa olivat järjestyksessä O’Reilly, Rask ja Binnington.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!