Tähtääkö Leijonien MM-kultavalmentaja Jukka Jalonen NHL:ään? ”Ehkä vuoden päästä…”

© Kuva: Ilari Savonen

Toistamiseen urallaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestariksi Slovakian MM-kisoissa valmentaneen Jukka Jalosen tähtäin valmentajauralla on edelleen korkealla.

Komean uran jo tähän asti tehnyt 56-vuotias menestysluotsi on tällä hetkellä yksi Euroopan kuumimmista valmentajanimistä. Jalonen myöntääkin venäläiselle Sport-Expressille antamassaan haastattelussa tavoitteidensa olevan korkealla.

– Ensi kaudella aion vielä keskittyä maajoukkueeseen. Ehkä sen jälkeen otan vastaan tarjouksia KHL:stä tai Sveitsin liigasta – ehkä jopa NHL:stä. Kuka tietää. Yritän olla tekemättä liian pitkälle meneviä suunnitelmia. Mutta lähikuukausina minun on tietysti jo ajateltava asiaa, Jalonen avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan venäläislehdelle.

Jalonen muistelee myös lämmöllä aikaansa Venäjän suurseura Pietarin SKA:n peräsimessä.

– Itse asiassa työskentely SKA:ssa oli todella mukavaa. Kokoonpano oli loistava: Panarin, Kovaltshuk… seurajohto ei koskaan tullut kertomaan minulle mitä tehdä, vaan sain hoitaa asiat omalla tavallani. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Vaikka olin KHL:n parhaan joukkueen peräsimessä, johto antoi minulle työrauhan, Jalonen muistelee edellistä visiittiään ruplaliigassa.