Suomalaisesta Stanley Cup -voittajasta kaksijakoisia kommentteja – lähtö kirpaisi ja teki samalla hyvää: ”Häntä parempaa tyyppiä tuskin löytää”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsissa yhteensä yli 400 ottelua pelanneen Olli Määtän aika tuli päätökseen kyseisessä joukkueessa viikonloppuna. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja suuntaa lähivuosien toiseen menestyjälaumaan, eli Chicago Blackhawksiin.

Määttä kertoi tunnelmistaan NHL.comin suomenkieliselle sivustolle tuoreeltaan kaupan jälkeen.

– En tosiaan odottanut tällaista vielä eilen nukkumaan mennessäni. Tiesin, että tänä kesänä voisi tapahtua jotain, joten ei se treidi ihan puskista tullut. On se silti aina yllättävää, kun sen kuulee. Olen kuitenkin iloinen, kun pääsen pelaamaan hienoon organisaatioon.

Määttä oli vaikean viime kauden jälkeen kauppapuheissa paljonkin. Suomalainen pelasi menneenä talvena runkosarjassa 60 ottelua tehoin 1+13=14, pudotuspeleissä vyölle kertyi vain yksi matsi.

Pakki oli ja on silti pidetty hahmo.

– Minulla on erityinen kiintymys Olliin. Häntä parempaa tyyppiä tuskin löytää. Hän on myös hyvä pelaaja. Hän on tehnyt kovasti töitä päästäkseen läpi vastoinkäymisistään, Penguinsin GM Jim Rutherford ylisti sivuston mukaan The Athleticille.

Suomalaisen lähtemisessä taustalla oli, kuinkas muutenkaan kuin bisnekselle tyypillisesti raha. Vaikka menetys kirpaisi, teki se samalla myös hyvää.

– Tämä ilman muuta vie meiltä paineita pois, kun saamme tietää, mikä palkkakattolukema tulee olemaan, GM sanoi.


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.