St. Louis Bluesin päävalmentaja Craig Berube ei ole täysin tyytyväinen Stanley Cup -finaalien tuomarityöskentelyyn.

– En ole samaa mieltä jokaisesta vihellyksestä. Olimme vähiten rangaistu joukkue koko liigassa ensimmäiset kolme playoff-kierrosta ja nyt olemme yhtäkkiä saaneet jo 17 jäähyä vain yhden sarjan aikana, Berube vuodatti Sportsnetin mukaan.

Kolmen ensimmäisen jatkopelikierroksen aikana Blues otti keskimäärin 2,9 rangaistusta ottelua kohden, mutta finaaleissa keskiarvo on noussut peräti 5,7 jäähyyn, mikä ei vaikuta kaikkein järkevimmältä finaalivastustaja Boston Bruinsin hurja ylivoimapelitehokkuus (35,9 prosenttia) tuntien.

Luotsi myöntää toki myös joukkueen kurinalaisuudestakin löytyvän parannettavaa.

– Voimme ehdottomasti olla maltillisempia sen jälkeen, kun pilli soi. Olemme antaneet turhautumisen ryöpsähtää liian helposti esiin, mutta kuten sanoin, yhtäkkiä jäähymäärämme ovat nousseet. He vain tuomitsevat, eivätkä anna meille selityksiä päätöksiinsä, Berube laukoi.

Stanley Cup-finaalit jatkuvat St. Louisissa varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Otteluvoitot ovat Bruinsin hyväksi 2-1, kun mestaruus irtoaa neljällä voitolla.