Pahoista loukkaantumisista kärsineeltä TPS-hyökkääjältä avoin tilitys: ”Urani raskain kausi, en pelannut yhtään peliä ehjänä”

© Kuva: Juha Tamminen
Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!

Ässistä TPS:ään viime kesänä siirtyneen Simon Suorannan avaussesonki turkulaisseurassa oli kaikkea muuta kuin helppo.

– Päättynyt kausi oli urani raskain. En pelannut yhtään peliä ehjänä ja se oli yhtä taistelua läpi kauden. Kun pelit loppuivat, niin se tuntui hetken pahalta, mutta nopeasti kropan valtasi myös helpotuksen tunne, Suoranta kertoo TPS:n nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Suoranta pelasi Liiga-kauden aikana lopulta vain 23 runkosarjaottelua ja kaksi pudotuspeliä. Hyviäkin uutisia kauden päättyessä silti riitti: mikään vammoista ei vaadi leikkausta.

– Nyt olen sellaisessa pisteessä, että tuloksia alkaa näkymään, mies on suorana pystyssä ja menossa eteenpäin kohti valoa, Suoranta kertoo.

Vaasalaislähtöinen hyökkääjä on kärsinyt runsaasti loukkaantumisista jo ennen Turkuun saapumistaan.

Pari vuotta sitten Ässissä lupaavasti alkanut kausi katkesi jo syksyllä olkapäävammaan, josta kuntoutuminen kesti leikkauksen jälkeen pitkään, mutta lopulta mies pelasi keväällä 2018 jo mainiosti, ollen porilaisille tärkeä pelaaja tuolloisella matkalla pudotuspeleihin.

Päättyneen kauden vammat ovat jo sitten karumpaa luettavaa: Suorannan molemmat polvet on jouduttu leikkaamaan.

Hyökkääjä myöntääkin rehellisesti käyneensä välillä henkisesti todella syvissä vesissä ja kehuu vuolaasti lähipiiriään.

– Kiitos omalle avopuolisolle ja kaikelle tuelle siinä ympärillä. Ilman häntä tai omaa urheilupsykologiani en olisi selvinnyt tuosta. Minulla on ollut koko ajan apu lähellä. Fysiikkavalmentajat, fysioterapeutit, hierojat ja valmentajat ovat kaikki olleet koko ajan käden ulottuvilla ja olen saanut apua omiin asioihini, Suoranta toteaa ja jatkaa:

– Kun näistä raskaista hetkistä on lopulta hyvin selvinnyt, niin osaa nauttia joka hetkestä. Tämä on edelleen minulle etuoikeutettua hommaa.

Perjantaina Liigassa Tampereen paikallinen! Lunasta talletusbonus!