Ollaanko rapakon takana hereillä? NHL:n suomalaislupaus takonut tosipeleissä kovat pinnat, aloitti nyt taistelun mestaruudesta

© Kuva: Getty Images

Charlotte Checkersin Aleksi Saarelan osalta kuluva pudotuspelisesonki on sujunut AHL:ssä mainiosti. Suomalaishyökkääjän edustama joukkue taistelee farmin finaalisarjassa Calder Cupista ja lisäksi pelaaja keikkuu pistepörssissä loistosijoilla.

Saarela saalisti sunnuntaiyönä syöttöpinnan, kun Charlotte ja Chicago Wolves aloittivat loppuottelusarjan. Jälkimmäisenä mainittu voitti avausosan jatkoerän jälkeen numeroin 4-3.

Laituri on taatusti herättänyt mielenkiintoa NHL:ssä. Taalajäillä yhden pudotuspeliottelun urallaan pelannut Saarela on nakuttanut 13 pudotuspelimittelössä 13 pinnaa – 6+7. Pelaaja on pörssissä yhdeksäntenä, mutta hän noussee ylemmäksi, kun edellä on jo kesälomille joutuneita pistelinkoja.

Saarela on NY Rangersin kesän 2015 kolmoskierroksen varaus. Nyt hänen pelaajaoikeutensa ovat kuitenkin Charlotten NHL-joukkue Carolina Hurricanesilla.