NHL:ään siirtyvä KHL-supertähti sai heti kaverin suomalaishyökkääjästä – muiden kanssa vaikeuksia: ”He puhuvat liian nopeasti”

© Kuva: Getty Images

Venäläishyökkääjä Nikita Gusevin NHL-tulokassopimus päättyy heinäkuussa ja nyt 26-vuotias KHL-supertähti odottaa jo jatkosopimustarjousta Vegas Golden Knightsilta.

– Odotan vieläkin sopimustarjousta heiltä. Pidin siitä mitä näin. Siellä oli hyviä jätkiä, hyvä joukkue ja hyvä kaupunki. En tiedä kuka ei pitäisi siitä, kaupunki oli todella miellyttävä. Golden Knightsin kotiareenan tunnelma oli mielestäni yksi parhaista NHL:ssä, Gusev kertoi Sport-Expressille.

Koko uransa Venäjällä pelanneen huippuhyökkääjän englannin kieli ei ole vielä parasta luokkaa, joten kommunikoinnin kanssa on tullut hieman ongelmia. Gusev on kuitenkin löytänyt heti oman ”tukihenkilön” Golden Knightsin joukkueesta.

– Tapasin Erik Haulan ensimmäisenä. Hän ei pelannut silloin, koska hänellä oli vakava loukkaantuminen. Puhuimme paljon ja treenasimme yhdessä. Istuimme aina yhdessä pressiboksissa. Hän puhuu todella hyvää englantia. Oli paljon helpompaa puhua hänen kanssaan, kuin kanadalaisten tai jenkkien kanssa. He puhuvat liian nopeasti. Heidän sanoistaan on vaikea saada selvää. Haula oli heti alussa tukenani, Gusev paljasti.