NHL-toimittaja uskoo: Edmonton Oilers kaappaamassa suomalaistaiturin – ”Ei maksaisi kuuta taivaalta”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoin sopimus San Jose Sharksin kanssa päättyy heinäkuun 1. päivä, joten hänestä on näillä näkymin tulossa vapaa pelaaja.

Donskoin kausi oli pisteiden valossa hänen uransa paras, kun runkosarjan 80 ottelussa syntyi tehot 14+23=37.

Komeista tehoista huolimatta 27-vuotiaan raahelaisen kausi ei mennyt aivan nappiin, sillä sitä varjostivat vähäinen peliaika ja ajoittain jopa komennukset katsomoon.

Kaiken lisäksi Donskoin tahti hiipui täysin pudotuspeleissä, kun 12 ottelussa syntyi vain yksi maali ja kolme tehopistettä.

Vielä ei ole varmaa haluaako Sharks tarjota Donskoille jatkosopimusta, tai haluaako suomalainen edes jatkaa seurassa, joka ei ole pystynyt tarjoamaan vakituista roolia kärkiketjuissa.

Edmonton Oilersiin perehtynyt The Athletic -lehden toimittaja Allan Mitchell näkeekin, että Donskoi voisi kukoistaa paremmin Oilersin riveissä.

– Hän on nopea ja taitava sekä hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Hän ei myöskään maksaisi kuuta taivaalta. Odotan silti, että Sharks yrittää tehdä jatkosopimuksen kanssa, mutta Donskoi olisi hyvä lisä Oilersiin, Mitchell kirjoitti Lowtide-blogissaan.