NHL-supertähdelle uusi valtti sopimusneuvotteluihin – tätä ominaisuutta ei löydy toiselta jättisopimuksen saaneelta tähdeltä!

© Kuva: Getty Images
Leijonat kohtaa EHT:ssä Tshekin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Buffalo Sabresin tähtipelaajalleen Jeff Skinnerille pari päivää sitten antama 8-vuotinen, vuosipalkaltaan yhdeksän miljoonan dollarin arvoinen jatkosopimus tietää uutta neuvotteluvalttia useille kesän vapaille NHL-pelaajille.

Näihin pelaajiin lukeutuu myös Columbus Blue Jacketsistä vapautuva supertähti Artemi Panarin. Siinä, missä kahdeksan kautta NHL:ssä pelannut Skinner ei ole koskaan onnistunut johdattamaan joukkuettaan NHL:n pudostuspeleihin, on Panarin täysin toista maata. Venäläistähdellä on vieläpä tapana loistaa kauden tärkeimmissä peleissä. Skinnerin kohdalla on jopa kiusallista, että Carolina Hurricanes alkoi menestyä välittömästi kanadalaisen vaihdettua maisemaa viime kesänä.

Panarin on joukkueineen edennyt pudotuspeleihin jokaisella neljällä NHL-kaudellaan iskien pelaamissaan 27 pudotuspelissä komeat 26 (9+17) tehopinnaa. Tämän kauden pudotuspeleissä mies oli isossa roolissa pudottamassa yhden NHL-historian parhaista runkosarjoista pelanneen Tampa Bay Lightningin jatkosta suoraan voitoin 4-0. Panarin iski kevään 10 pudotuspeliottelussa 11 (5+6) pistettä.

Panarin saaneekin pudotuspelimenestyksestään uuden neuvotteluvaltin kesän vapaille markkinoille. Jos kauden alkuvaiheessa loistavana tähtenä tunnettu Skinner kuittaa kaudesta yhdeksän miljoonaa, ei joukkueensa säännöllisesti pudotuspeleihin hinaavalle ja siellä kovia tehoja iskevälle venäläishyökkääjälle kannata tarjota ainakaan alle 10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Panarinin tulevan sopimuksen uskotaankin useiden NHL-toimittajien papereissa nousevan maksimipituuteen (seitsemän vuotta) vuosipalkan kohotessa vähintään 10-11 miljoonaan jenkkitaalaan.

Ai niin ja ne runkosarjatehot tältä kaudelta. Panarin 87, Skinner 63.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi palasi jäälle – tältä suomalaisen meno näytti lonkkaleikkauksen jälkeen

Leijonat kohtaa EHT:ssä Tshekin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!