Neuvottelut kiihtyvät: Varoittiko NHL-seurapomo hurjaa jättisopimusta vaativaa tähteään? ”Joudumme miettimään asiaa”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubasilla riittää tänä kesänä haasteita.

Ensimmäisenä olisi saatava sorvattua jatkokontrahti joukkueen viime kauden kovimmalle pistemiehelle, Mitch Marnerille, jonka edullinen tulokassopimus umpeutuu 1.heinäkuuta.

22-vuotias kanadalainen takoi päättyneellä sesongilla 82 ottelussa huimat 94 (26+68) tehopinnaa, joten luvassa lienee todellinen jättisopimus.

Dubasin kerrottiin jo tehneen ensimäisen tarjouksensa Marnerille, mutta kahdeksanvuotinen ja 11 miljoonan dollarin vuositulot taannut diili ei tähtihyökkääjälle kelvannut. (lue uutinen täältä)

Maple Leafs-pomo kuitenkin varoittaa, ettei joukkue voi maksaa pelaajilleen mitä tahansa.

Mikäli muut NHL-seurat lähestyvät Marneria tai muita joukkueen rajoitettuja vapaita agentteja niin sanotulla ”offer sheetilla”, on torontolaisryhmän pohdittava myös pelaajasta saatavaa korvausta.

– Jos rahasummassa ei ole järkeä kokonaisuuden kannalta, joudumme miettimään asiaa. En pysty kuitenkaan arvioimaan tilannetta ennen kuin sellainen (offer sheet) mahdollisesti tehdään, Dubas pyöritteli Sportsnetin mukaan.

”Offer sheet”-termillä tarkoitetaan muiden NHL-seurojen mahdollisuutta tarjota diiliä sopimuksettomalle rajoitetulle vapaalle agentille. Tarjouksen tullessa edelliskauden seuran on tarjottava pelaajalle vähintään samanlaista sopimusta.

Mikäli esimerkiksi Marnerille tarjottaisiin Maple Leafsin mielestä liian suurta sopimusta johon se ei katsoisi pystyvänsä vastaamaan, saisi se pelaajastaan muhkean korvauksen. Tässä tapauksessa kompensaatio olisi peräti neljä ensimmäisen kierroksen varausvuoroa.