Suomessa NHL:n Stanley Cupin finaalit näyttävän Viasatin asiantuntijana ratkaisupelejä paikanpäällä kommentoiva ex-NHL-kiekkoilija Ville Nieminen on ollut pelaajan roolissa finaaleissa sekä voittajan että häviäjän puolella.

Jo tulokaskaudellaan kannua Colorado Avalanchen paidassa kesällä 2001 nostellut ”Nemo” joutui muutamaa vuotta myöhemmin todistamaan harmillisen läheltä, kun Tampa Bay Lightning nappasi kannun Calgary Flamesin nenän edestä vuoden 2004 finaalisarjassa voitoin 4-3.

Nykyisin valmentajan ja asiantuntijan rooleissa nähtävä Nieminen muistelee Flames-aikojen katkeraa tappiota kanadalaisen mediajätti Sportsnetin haastattelussa.

– Muista sen kyllä. En ollut parhaillani (seiskapelissä) ja tiedän kyllä syyn siihen, Nieminen muistelee 1-2-tappioon päättynyttä ”kuolemanpeliä”.

– Ujostelin tilannetta hieman liikaa. En ollut parhaimmillani, sillä olin kiekkoromantikko. Romantisoin seiskapeliä mielestäni ehkä hieman liikaa: mitä tulisi tapahtumaan, miten kaikki päättyisi, mitä itse tekisin.

– Syy oli todennäköisesti siinä, että koko Stanley Cupin voittaminen ja koko NHL oli minulle niin iso juttu, eikä minulla ollut työkaluja seiskapelin käsittelemiseksi, vain 10 minuuttia ratkaisevassa seiskapelissä pelannut Nieminen muistelee.

– Tampalla oli loistava joukkue ja useita tähtipelaajia kantamassa vastuuta. Heidän pelaajansa olivat hieman parempia tehdäkseen eron joukkueiden välillä.

NHL:n mestaruustaistelussa nähdään jälleen tällä kaudella todellinen kliimaksi, kun Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välinen finaalisarja venyi seiskapeliin saakka. Stanley Cupin voittaja ratkeaa Suomen aikaa torstaiaamuna kello 3.00 käynnistyvässä ratkaisupelissä.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi palasi jäälle – tältä suomalaisen meno näytti lonkkaleikkauksen jälkeen

LUE MYÖS: NHL-supertähdelle uusi valtti sopimusneuvotteluihin – tätä ominaisuutta ei löydy toiselta jättisopimuksen saaneelta tähdeltä!