NHL:n varaustilaisuus on enää muutaman viikon päässä. Pohjois-Amerikassa sirkus alkaa jo käynnistyä. Muun muassa rvostettu urheilujulkaisu The Athletic kirjoitti draftia ennakoiden kattavan artikkelin Jack Hughesin MM-kisamatkasta. Huippulupaus ei löytänyt tehoja kunnolla edes pikkumaita vastaan, ja yhdestä ottelusta hänet jopa penkitettiin.

Haastattelussa olivat jenkkilupauksen vanhemmat Jim ja Ellen Hughes. Vanhemmat olivat selvästi käyneet saman mediakoulutuksen kuin poikakin ja puhuivat kuin käsikirjoitettuina samoista asioista: voittamisesta, oppimisesta ja muiden kiekkoilijoiden ihailusta. Syy huonoon MM-menestykseen oli vanhempien mukaan tavallista pienempi rooli.

– Suoraan sanottuna tämä on ollut oppimiskokemus. Koska aina, kun joku pelaa MM-kisoissa tai olympiajoukkueessa, kyseessä on kuin All Star -joukkue. Hänen täytyi löytää paikkansa kokeneessa pukukopissa, isä Jim kertoi.

– Hän ei ole tottunut pelaamaan yhdeksää tai kymmentä minuuttia, hän on tottunut pelaamaan 21 minuuttia. Hän on tottunut tiettyihin tilanteisiin kiekkopelissä.

Mediamylly huippulupauksen ympärillä on pyörinyt jo pikkupojasta asti, kun häntä on pidetty ikäryhmän parhaana pelaajana. Jack Hughes ei kuitenkaan ota tästä stressiä.

– Jack ei näe tätä paineena. Hän vain haluaa olla paras ja parhaimmillaan ja saada mahdollisuuden pelata ja tehdä tulosta. Juuri tässä tilanteessa kuu ja tähdet eivät olleet linjassa sen suhteen. Mutta hän ymmärtää, että tämä on hyväksi hänelle myös ihmisenä. Olemme nähneet hänen kypsyvän näinä kahtena viikkona, äiti Ellen Hughes kertoi.

Artikkelissa puhutaan runsaasti MM-kisoista oppimiskokemuksena kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tekstistä ei kuitenkaan käy missään vaiheessa ilmi ainuttakaan konkreettista asiaa, jonka Hughes kisoista oppi.