Sunnuntaiyönä pelattu St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välinen Stanley Cup -finaalien kolmas osa oli etenkin kotijoukkueen näkökulmasta historiallinen peli. Blues pelasi ensimmäisen loppuottelun yleisönsä edessä kotonaan noin 50 vuoteen.

Bruinsin vahti Tuukka Rask tiesi sen, miten merkityksellinen taisto on kyseessä. Boston ei kuitenkaan horjunut poikkeuksellisessa paikassa, vaan latoi tauluun 7-2-numerot.

– Kokemus auttoi meitä. Tosin emme yleensäkään panikoi. Asioita tapahtuu. Vastustaja saa paikkoja, oma joukkue saa paikkoja. Tärkeintä on pitää kiekko pois omasta maalista varsinkin ottelun alkuhetkillä eikä päästää lumipalloa vyörymään ja kasvamaan isommaksi, Rask sanoi NHL.comin suomenkielisellä sivustolla viitaten omalla tavalla historialliseen peliin.

Kokemuksessa Bruins on valovuoden edellä. Brad Marchand ei suostunut korostamaan sitä.

– Aina voi puhua aikaisemmista kokemuksista ja tarkastella tilastoja, mutta ne eivät merkitse mitään. Jokainen tilanne ja ottelu on omanlaisensa. Luotamme johtaviin pelaajiimme ja itseemme joukkueena. Selviydymme pahoistakin paikoista yhdessä, hän avasi joukkueen menestyksen taustoja.

Blues on pelannut finaaleissa edellisen kerran vuonna 1970. Silloin joukkue ylsi itse asiassa kolmesti peräkkäin loppuotteluihin. Joka kerta se hävisi tylysti voitoin 0-4.