Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman otti vancouverilaisella radiokanavalla puheeksi Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin väliset kauppaneuvottelut.

Friedmanin tietojen mukaan Oilers ja Canucks ovat käyneet neuvotteluja hyökkääjien Milan Lucicin ja Loui Erikssonin vaihtamisesta toisiinsa.

Kummatkin miehet tienaavat aivan järjetöntä palkkaa suorituksiinsa nähden. Oilersia edustava Lucic nettoaa kuuden miljoonan dollarin palkkaa vielä vuoteen 2023 asti, kun Canucksin Eriksson tienaa kuuden miljoonan dollarin palkkaa vuoteen 2022 asti.

Friedmanin näkee, että Erikssonilla on tällä hetkellä hieman parempi vaihtoarvo kuin Lucicilla, joten Oilersin täytyisi lisätä kauppaan jotain tasoittaakseen sitä. Tämä tasoittava tekijä olisi sisäpiiritoimittajan arveluiden mukaan suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi, jonka nimi on pyörinyt viime aikoina hurjasti siirtohuhuissa.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples pitää Friedmanin ajatusta järjettömänä.

– Puljujärvi on vasta 21-vuotias, hän on iso, roteva poika, jolla on paljon raakaa lahjakkuutta, mutta hyvin vähän onnistumisia. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen kauppa-arvonsa on hyvin matala. Miksi myydä hänet pois halvalla? Miksi antaa hänet samassa divisioonassa pelaavalle veriviholliselle, jotta hän kummittelisi sielä vielä vuosien ajan hyvänä kakkosketjun hyökkääjänä. Hänen kauppaaminen olisi karmea idea tällä hetkellä, Staples lataa.