Jesse Puljujärven pelaaja-agentti Markus Lehto teki eilen jymypaljastuksen. Suomalaishyökkääjän sopimus on katkolla Edmontonin kanssa, mutta Puljujärvi palaa mieluummin Eurooppaan kuin jatkaisi uraansa kanadalaisseurassa.

Paljastus kuohutti Pohjois-Amerikan kiekkopiireissä. Sportsnetin toimittaja Mark Spector heitti myös oman lusikkansa soppaan ja kirjoitti artikkelissaan pitkän puheenvuoron, jonka osoitti ohjeistukseksi Puljujärvelle.

– Jesse, ei ole toista joukkuetta, joka haluaisi sinun onnistuvan yhtä paljon kuin Oilers. Heillä on korkea varausvuoro ja heidän maineensa sijoitettuna sinuun. Toki, he kohtelivat kaltoin uraasi antamalla liian vähän aikaa AHL:ssä. Mutta totta puhuen sinä ja agenttisi ette halunneet sinne myöskään, vai mitä?

Spectorilla oli näkemys myös tulevaisuudesta, eikä siihen sisälly palaaminen Suomeen.

– Näin sinun pitäisi tehdä: anna agenttisi neuvotella reilu kahdensuunnan sopimus uuden GM:n Ken Hollandin kanssa. Hän on rehti kaveri, ja hän sanoo, että saat täyden kauden kolmosketjussa ja mahdollisuuden opetella NHL-kiekkoa uuden valmentajan Dave Tippetin alaisuudessa, Spector kirjoittaa.

– Anna Lehdon tehdä herrasmiessopimus Hollandin kanssa, että jos emme pidä siitä miten 2019-20 kausi menee, hän kauppaa sinut ensi kesänä. Sillä tavalla hän voi sanoa yrittäneensä kehittää sinua, mutta edellinen GM varasi sinut ja homma ei vain toiminut.

Tulevaisuuden suhteen NHL-toimittaja on luottavainen.

– Anna vielä yksi vuosi aikaa, ota osa syyllisyydestä itsellesi, hoida homma ja todista olevasi peluri. Tee maaleja, osoita tarvittavaa sitoutumista ja jouluun mennessä saatat olla Edmontonin ykköslaitahyökkääjä.