NHL-varaustilaisuus on enää muutaman viikon päässä. Seuroilla on vielä iso työnsarka edessään, kun pelaajat haastatellaan läpi ennen itse tilaisuutta ja fysiikkatestitkin ovat edessä. Viimeiset rankingit ovat vielä tekemättä.

Urakka on kova myös pelaajien kannalta. Yksi Yhdysvaltojen parhaista lupauksista, Cole Caufield raotti hieman, mitä kulissin takana tapahtuu. Häneltä kysyttiin mieleen painuvimmasta tilanteesta The Instigators radio-ohjelmassa.

– Tilanne, joka jäi parhaiten mieleen, tapahtui Arizonan kanssa. He pistivät filmin pyörimään ja repivät minut palasiksi. Olin shokissa, Caufield kertoi.

– Olen kuullut monen muunkin kaverin puhuvan, että heillä oli videoita. Ja ne olivat kaikki huonoja juttuja, ei mitään hyvää.

Caufieldin arvosteleminen on varsin erikoista. Huippulupaus viiletti Jack Hughesin tutkaparina U18-kisoissa ja paukutti seitsemään otteluun uskomattomat tehot 14+4. Yhdysvaltojen kehitysohjelmassa hän tykitti niin 64 ottelussa sata tehopistettä.

Tavallisesti NHL-seurat yrittävät antaa itsestään hyvän kuvan haastatteluissa, sillä jokainen jututettava saattaa olla seuran seuraava supertähti. Tylytys on enemmän kuin poikkeuksellista.

– He halusivat minun puhuvan ja kertovan, mitä ajattelen. He halusivat testata, miten suhtaudun.