USA:n superlupaus Jack Hughes MM-kisoissa idolinsa rinnalla: ”Työnjako on aika selvä”

© Kuva: Getty Images

NHL:n kesän kärkivaraukseksi povattu jenkkitähti Jack Hughes osallistuu Slovakiassa jo kauden kolmansiin MM-kisoihinsa.

Aiemmin tällä kaudella sekä 18- että 20-vuotiaiden MM-kisat läpi kolunnut 17-vuotias superlupaus mietti päätöstään aikuisten kisoihin lähtemisestä hetken U18-kisojen jälkeen. Lopulta valinta oli helppo.

– U18-kisat olivat päätavoite. Niiden jälkeen kroppa tuntui hyvältä, joten halusin lähteä mukaan. Kun saa mahdollisuuden imeä oppia Patrick Kanelta, Johnny Gaudreaulta, James van Riemsdykiltä ja muilta isoilta nimiltä, olin kiitollinen saadessani tilaisuuden liittyä joukkueeseen, nuorukainen perusteli kauden kolmatta MM-kisamatkaansa toimittaja Darren Dregerille Slovakiassa.

Avausottelussa Slovakiaa vastaan Hughes pääsikin heti unelmaketjuun idolinsa Kanen sekä van Riemsdykin keskelle.

– Se oli mahtavaa. Työnjako on aika yksinkertainen – annat vain kiekon Kanerille. Loimme ihan mukavasti tilanteita. Toivottavasti saamme muutettua tilanteet maaleiksi turnauksen edetessä, Hughes kommentoi ketjunsa peliä tappioon päättyneessä avausottelussa kisaisäntä Slovakiaa vastaan.

Hughesin kokeilu Kanen sentterinä jäi ainakin toistaiseksi yhteen otteluun, sillä USA:n ykköstähden tilalla Hughesin johtamassa kolmoskentässä nähtiin 7-1-voitossa Ranskaa vastaan 20-vuotias Clayton Keller.

Yksi alkusarjan odotetuimmista otteluista, Hughesin edustaman USA:n sekä tämän kanssa NHL:n ykkösvarauksen tittelistä kamppailevan Suomen Kaapo Kakon välillä pelataan maanantaina kello 17.15.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!