Tähän ei ehkä kannata langeta – ajatteleeko Ruotsi Suomesta näin? ”Emme ole kuulleetkaan näistä kavereista”

© Kuva: Getty Images
KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF julkaisi Twitter-tilillään MM-kisojen aikaan sen näkemyksen turnauksen voimasuhteista ennen pudotuspelien alkua. ”Power Rankings” -nimeä tottelevan päivityksen mukaan Venäjä on kaikista vahvimmilla tosipelien alla.

Sen perässä tulevat Kanada ja Toni Söderholmin luotsaama Saksa, kenties yllättäen. Neljännen ja viidennen sijan haltuun ottivat puolivälierissä yhteen iskevät Suomi ja Ruotsi.

Ruotsalaisten tunnelmia sivusto on kuvaillut saatetekstillä ”Wuhuu, emme ole kuulleetkaan näistä kavereista” viitaten Leijonien nimettömään joukkueeseen. Suomalaistenkin kohdalla saateteksti liittyy Tre Kronorin kokoonpanoon: ”Wuhuu, Sundin ja Forsberg eivät ole mukana”.

Teksti viitannee mahdollisesti vuoden 2003 dramaattiseen puolivälierään, jota Suomi johti jo 5-1 – häviten 5-6. Tuona vuonna Mats Sundin ja Peter Forsberg olivat pelipäällä vallaten pistepörssissä kärkipään sijoja.

Se on tietysti selvää, että kyseisillä sloganeilla kumpikaan joukkue ei voi lähestyä puolivälierää.

Hauska teksti liittyy myös Saksaan. Päivityksen mukaan maa tarvitsee suomalaisen valmentajan myös tuleviin jalkapallon MM-kisoihin.

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!