Supertähdillä ei pärjää NHL:ssä? Parhaita joukkueita yhdistää tilastoerikoisuus, joka on saanut kiekkopomotkin liikkeelle

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspeleissä käydään konferenssifinaaleja. Jäljellä ovat enää Boston Bruins, San Jose Sharks, Carolina Hurricanes ja St. Louis Blues. Boston johtaa omaa ottelusarjaansa 3-0, kun taas San Jose johtaa omaansa 2-1.

Kaikkia jäljellä olevia joukkueita yhdistää tilastoerikoisuus: yhdelläkään joukkueella ei ole riveissään pelaajaa, joka tienaisi kaudesta yli 8 miljoonaa dollaria.

Tilastoerikoisuus on huomioitu myös NHL:ssä. Kiekkotoimittaja Pierre LeBrunin mukaan liigan johtohenkilöt ovat keskustelleet asiasta keskenään. Hän ei tiedä keskusteluiden tarkoituksesta tarkemmin, mutta puheenaiheena on, voiko kaksinumeroisilla (10 miljoonaa tai yli) pelaajapalkoilla voittaa.

NHL:ssä joukkueet noudattavat palkkakattoa. Näin ollen isompi panostus ykköshyökkääjän palkkaan tarkoittaa käytännössä säästämistä jostain muualta.