Vaikka äitienpäivänä Slovakian MM-jäillä pelataan vilkas kuuden ottelun päivä, on Leijonien osalta avausviikonloppu jo paketissa. Suomi avasi turnauksen oikeastaan täydellisesti, kun se vasten kaikkia ennakko-odotuksia kaatoi ensiksi Kanadan numeroin 3-1 ja sitten kisaisäntä Slovakian luvuin 4-2.

Kaapo Kakko keikkui pistepörssin kärjessä ennen sunnuntain pelejä maagisella saldolla 5+0=5.

Alla sosiaalisesta mediasta kerättyjä reagointeja leijonalauman viikonlopun panoksesta.

Esimerkiksi selostaja Teppo Laaksonen näytti olevan yllättynyt.

Teppo Laaksonen

@LaaksosenTeppo
Hauska olla väärässä kun #Leijonat pärjää näin hyvin :) Puolivälieräpaikka jo lähes haarukassa, 4 voittoa yleensä riittää ja ainakin Iso-Britannia, Ranska, Tanska pitäisi olla kaadettavissa. 1 noista ja USA, Saksa lupa jopa hävitä ja silti mentäisiin luultavimmin jatkoon #MMKisat

Leijonat ja Kakko ovat kuuma puheenaihe kiekkohullussa valtakunnassa.

Ulla-Mari Piipponen

@UltsiP
Reilut 1,5 vrk pois Twitteristä ja oikeastaan kaikesta elämästä (koska teatterikupla) kaiken keskiössä on Kaapo Kakko. Ilmeisesti Suomen pelit ovat alkaneet kohtalaisen hyvin. #Leijonat #Lainsuojattomat20

Suomalaisella urheilulla menee vahvasti. E-urheiluorganisaatio ENCE voitti viikonloppuna CS:GO-pelin Madridin Blast Pro Series -turnauksen.

M3RQuR

@M3RQuR
Täähän on ihan yhtä urheilujuhlaa! Pelit kulkee niin kaukalossa, ku kartoillakin! #Leijonat #EZ4ENCE

Myös Facebookin Jääkiekon Olohuone -ryhmässä keskustelu käy kuumana.

– Ennen MM-kisoja pelkäsin, että kisat menevät per*eelleen, mutta tuolla pelillä ja taistelutahdolla kaatuu kuka tahansa. (Kevin) Lankinen on ollut erinomainen näissä kahdessa pelissä, eräs kiekon ystävä sanaili, ja jatkoi:

Änäripelaajilla ei tehdä mitään, koska meillä on Kaapo Kakko. Leijonat voi mennä vielä pitkälle. Jukka (Jalonen) tietää, mitä penkin takana tekee.

Jos et näe oheista statusta, liity ryhmään!

Suomen osalta turnaus jatkuu maanantaina USA:n tähtisikermää vastaan.