Suomalaiskonkari teki huiman tempun, johon NHL:ssä ei ole kyetty yli 20 vuoteen – ”Älyttömän epätodennäköistä, että…”

© Kuva: Getty Images

New York Islandersin suomalaishyökkääjän Valtteri Filppulan kausi oli hänelle tilastojen valossa paras pitkään aikaan.

35-vuotias konkari tykitti runkosarjassa komeat 17 maalia, joka on hänen kovin tulos sitten kauden 2014-15.

Uskomatonta tässä maalimäärässä on se, että Filppula ampui tällä kaudella vain 78 laukausta, joten hänen laukausprosenttinsa oli todella kova 21.8.

Filppula kirjoitti samalla NHL-historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen pelaaja yli 20 vuoteen, joka on kyennyt tekemään runkosarjassa vähintään 17 maalia alle 80 laukauksella.

The Athletic -lehden Islandersiin perehtynyt toimittaja Arthur Staple uskoo, että kokeneen suomalaisen vire tuskin jatkuu enää ensi kaudella.

– On älyttömän epätodennäköistä, että hän onnistuu siinä uudestaan. Islandersissa arvostetaan kuitenkin sitä ammattimaisuutta, jota Filppula tuo joukkueeseen. Hän on iso persoona pukukopissa ja jäällä. Hänen sijoittautumisensa auttaa paikkaamaan hänen vähentyneitä taitojaan, Staple kirjoitti kolumnissaan.

Filppulan nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, joten hänestä tulee vapaa pelaaja heinäkuun 1. päivä.

Staple näkee, että Filppulan aika Islandersissa voi olla tulossa päätökseen.

– Hänen kehittyneet tilastot olivat valitettavasti tällä kaudella aivan surkeita. Hän oli useimmassa tilastossa Islandersin huonoin. Hänen johtama kolmosketjunsa toi kuitenkin hyvin energiaa joukkueelle Carolina Hurricanes -sarjassa. Riittääkö se tuomaan hänelle uuden yksivuotisen sopimuksen jää nähtäväksi. Islanders tarvitsee senttereitä, mutta jos he saavat vahvistuksia kesällä, niin Filppulan veteraanipelaajan älykkyydelle tuskin on tilaa joukkueessa, kokenut toimittaja arvioi.